Blue Ridge Mountains for livsnydere

11 dages unik kør-selv-forslag i det østlige USA

En kør-selv-ferie i det smukke og naturskønne område Blue Ridge Mountains, der går fra District of Columbia i nord gennem North og South Carolina ned til Tennessee og Georgia. Om natten bor I på udvalgte Distinguished Inns, hvor I vil opleve en personlig gæstfrihed i smagfulde omgivelser på små, charmerende overnatningssteder med kvaliteten i top. Distinguished Inns kan varmt anbefales, hvis I søger en helt speciel og nærværende oplevelse ud over det sædvanlige. Bemærk at I først afhenter lejebilen efter endt ophold i Washington D.C.

Denne tur går fra Washington D.C. til Charlotte i North Carolina, men vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i Blue Ridge Mountains.

Fra 21.557 kr.
pr. person for 11-dages kør-selv-ferie inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse på Distinguished Inns inkl. morgenmad og billeje.

Rejseperiode: 
April - oktober.
Vi anbefaler maj - oktober. 

Afrejse:
Daglig

Længde:
1.290 km

Klimapåvirkning:
5.554 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier


Bemærk:
Denne tur er ikke beregnet for børn.

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Se filmen
Distinguished Inns

Idylliske omgivelser

En del af kendetegnet ved Distinguished Inns er, at deres placering er en del af oplevelsen. Og placeringen kan være alt fra vinområderne i Californien, Floridas strande til midt i New Englands natur, som hver især er unikke oplevelser i USA. Det er den rigtige måde at opleve, at USA er andet end highways og store byer, og sjælen får ro, når I slapper af i idylliske omgivelser.

Ved at bo på Distinguished Inns kommer I tættere på det autentiske USA. Et USA som I sikkert kender det fra film som Borte med Blæsten og tv-serier som Nord og Syd og The Waltons. Distinguished Inns er ofte lig med smukke gamle bygninger, der minder om landsteder, herregårde eller små slotte – eller bare en smuk og velholdt bygning med en uovertruffen placering. Indretningen er typisk meget personlig med hyggelige møbler, tykke tæpper og malerier på væggene. Med et ophold på Distinguished Inns kommer I bogstaveligt ind under huden på amerikansk kultur og historie.

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Washington D.C.

Washington D.C. byder jer velkommen med sine brede boulevarder, monumentale monumenter, og verdensberømte bygninger og museer i absolut topklasse er den cocktail, der hvert år lokker millioner af turister til Washington D.C. Glæd jer til et ophold i den amerikanske hovedstad med Det Hvide Hus, Kongressen og mange andre regeringsbygninger.

Vi anbefaler, at I venter med at hente jeres bil til I skal forlade Washington for at starte turen mod syd. 

I bor på Woodley Park Guest House, der ligger i det historiske Woodley Park område, kun få skridt fra restauranter, butikker og metro.
 

Oplevelser i og omkring Washington D.C.

I har hele dagen til at nyde og opleve Washington D.C.

Start fx med at udforske området langs The Mall, den verdensberømte boulevard, hvor nogle af USA’s bedste og største museer ligger som perler på en snor, og det bedste af det hele er, at de er gratis at besøge. Det gælder bl.a. National Air and Space Museum og det fremragende National Gallery med kunst i verdensklasse. 

På The Mall finder I også Washington Monumentet, den berømte obelisk, og de berømte mindesmærker for faldne amerikanske soldater i 2. verdenskrig, Koreakrigen og Vietnamkrigen. På Arlington kirkegården brænder den evige flamme ved John F. Kennedy’s grav. Husk i øvrigt, at Washington er en fin cykelby – også for turister, takket være de brede boulevarder. Så overvej at leje en cykel og oplev byen og dens monumenter på to hjul.

I bor på Woodley Park Guest House

Washington - Boyce, Virginia (115 km)

Det er blevet tid til at hente jeres lejebil og forlade Washington D.C., for nu starter eventyr i bil. Det vil være oplagt at slå et sving forbi Old Town Alexandria, byen som George Washington, USA’s første præsident, kaldte for sin hjemby. Fra Washington er der blot 12 km til den lille by - men der er en verden til forskel. 

I sætter kursen mod vest og kører ind i staten Virginia, hvor I vil opholde jer de næste 5-6 dage.

I kan vælge at køre via Leesburg, hvor der ligger et stort Premium Outlet, og her kan I boltre jer i mere end 100 butikker, hvor de sælger mærkevarer til udsalgspriser. I skal nok sætte et par timer af, for tiden løber hurtigt her. 

Dagen slutter fremme i Boyce, der er en lille by med 600 indbyggere i det nordlige Virginia - bare 90 minutters kørsel fra USA' hovedstad, Washington D.C.

I bor på L'Auberge Provencale Bed & Breakfast, der er en hyggelig fransk-inspireret inn med dejlig beliggenhed i smukke omgivelser.

Oplevelser i og omkring Boyce

Området omkring Boyce er en del af Virginias vinland, som er blandt de bedste i USA, og I har mulighed for at besøge nogle fantastiske vingårde. I kan også tage et smut forbi en af de små lokale butikker eller besøge et museum og få et indblik i traditionel amerikansk livsstil.

Boyce ligger i udkanten af Shenandoah Valley, som er blevet kaldt et af de smukkeste områder i det østlige USA. Det giver jer 
en fantastisk mulighed for at udforske Shenandoah Nationalparks mosaik af vandfald, grotter og smukke udsigter; et område, der kan fornøje en hver naturelsker. 

I bor på L'Auberge Provencale Bed & Breakfast

Boyce - Fort Lewis, Virginia (296 km)

Sørg for at komme afsted fora morgenstunden, for i dag venter der jer en fantastisk køretur ad Skyline Drive gennem Shenandoah National Park. Husk at lave nogle stop undervejs, så I får mulighed for at nyde de mange vidunderlige udsigter.

Tag en afstikker til Luray, hvor I kan besøge Luray Caverns, der er en meget imponerende drypstenshule. Tilbage på Skyline Drive passerer I Skyland Lodge, hvor I kan stoppe for for kaffe eller frokost. Mætte og veltilpasse bør I tage turen til fods gennem skoven til Stony Mann Overlook (1 lille time hver vej - men hele turen værd). 

Naturligvis kan I vælge at køre ad den mere direkte vej, der er ca. 90 km kortere, men det er en helt anden oplevelse, hvor de smukke udsigtspunkter mangler. 

I bor på Fort Lewis Lodge, en hyggelig og historisk bed and breakfast i den smukke floddal for foden af Shenandoah Mountain. 

Oplevelser i og omkring Fort Lewis

Fort Lewis og det omkringliggende område strækker sig helt tilbage til slaget ved Point Pleasant i 1774, som betragtes som den første konflikt i den amerikanske revolution. I dag er området et yndet mål for naturelskere og romantikere. Her er vidunderligt vildt og naturskønt, men samtidig også fredeligt med rig mulighed for store naturoplevelser.

Her har I det perfekte udgangspunkt for at besøge Shenandoah Valley og Blue Ridge Mountains, men også for at gå på opdagelse i Staunton, der - om end den er lille - både har American Shakespeare Center og Woodrow Wilson Presidential Library & Museum - oprindelig hans barndomshjem. Her får I en udsøgt pakke bestående af romantik, forkælelse, natur og kultur.

I kan også køre en tur til Charlottesville og besøge Thomas Jeffersons Monticello, der ligger lige uden for byen. På vejen tilbage mod Fort Lewis kan I køre via Pippin Hill Farm & Vineyards – husk at stoppe for en smagsprøve. En helt tredje mulighed er at køre en tur til byen Lexington, som spillede en stor rolle i den amerikanske revolution.

I bor på Fort Lewis Lodge
 

Fort Lewis - Pearisburg, Virginia (295 km)

Igen i dag venter der jer en imponerede køretur, når I vælger at køre ad Blue Ridge Parkway. Igen er denne tur længere end den direkte rute, men også så mange gange mere interessant. 

Overvej at holde en pause ved parkeringspladsen ved 83,4 mile stone, hvor I kan strække benene og vandre den lille tur på ca . 700 m til vandfaldene ved Fallingwater Cascades.  

I forlader Blue Ridge Parkway kort før I når byen Roanoke og fortsætter ad landevejene frem til Pearisburg, der er dagens destination. En hyggelig lille by omkranset af New River og Appalachian Mountains.

I bor på Lilly Valley Inn, der er en hyggelige lille Inn beliggende på en 56.000 m2 stor grund, med fortryllende udsigt over området.

Oplevelser i og omkring Pearisburg

Dagen er sat af til oplevelser i området, hvor der er masser af natur og trails I kan udforske. Prøv fx Barneys Wall. I kan også besøge nogle af de mere ukendte, men ikke desto mindre fantastiske vingårde ved Blue Ridge Parkway og tage en tur forbi Cascade Falls, som er et af de smukkeste vandfald i Virginia. En anden mulighed er, at at komme ud på New River og opleve den imponerende natur og fauna fra en båd. Med mindre end 15 miles til West Virginias grænse, kan I nemt køre en lille omvej og krydse endnu en stat af listen.

I bor på Lilly Valley Inn

 

Pearisburg - Asheville, North Carolina (399 km)

Endnu en smuk køretur ad Blue Ridge Parkway vil bringe jer gennem naturskønne områder og give jer imponerende udsigter. Af små stop undervejs i dag kan vi anbefale fx Northwest Trading post (258,6 mile stone) hvor I kan købe kunsthåndværk fra det nordøstlige North Carolina, Linn Cove Viaduct (304,4 mile stone), hvor I bogstaveligt talt kører på kanten af Blue Ridge Mountains og sidst men ikke mindst kan I strække benene ved Craggy Gardens (363,4 mile stone) og tage en 10 min. vandretur til et sted med mange rhododendron. 

Turen ad Blue Ridge Parkway er vidunderlig, men den tager tid, for der er mange sving og oplevelser undervejs. I kan jo vælge at køre noget af dagens etappe på de større highways, for at komme lidt tidligere frem, men vi anbefaler I tager jer tiden og nyder turen. 

Byen Ashville er et farverigt bekendtskab med en innovativ restaurantscene, kuriøse butikker og spirende kultur. Livsglæden her er ganske smittende. 

I bor på Albemarle Inn, hvor I straks freden og den tidløse stemning, når I træder ind over dørtærsklen til det imponerende palæ.

Asheville, North Carolina

Hvor de forrige byer suger jer ind med deres intime og lokale stemning, byder Ashville på de mere storslåede attraktioner. Juvelen i deres krone er uden tvivl George Vaderbilts pompøse palæ, Biltmore, der leder tankerne hen på Frankrigs slotte. Gå på opdagelse i det 250 rum store palæ og de velfriserede haver og besøg den tilhørende vingård.

Det er også oplagt at køre en tur til Great Smoky Mountains National Park, en af de mest besøgte nationalparker i USA. Her vil I opleve endnu mere fantastisk natur. 

I bor på Albemarle Inn
 

Asheville - Charlotte, North Carolina (185 km)

I forlader Asheville og sætter kurs mod Charlotte, hvor turen slutter - med mindre I vælger at fortsætte på nye spændende eventyr eller forlænger med en nat eller to her i Asheville. 

Undervejs til Charlotte passerer I Chimney Rock i Chimney Rock State Park. Har I tid, så gør et stop her og tag trapperne op til toppen af Chimney Rock. I vil blive så rigeligt belønnet, når I står på toppen. 

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 21.557 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/BIllund-Washington / Charlotte-Kastrup/Billund
 • 10 overnatninger på Distinguished Inns
 • Morgenmad alle dage
 • 9 dages billeje af cabriolet el. standard SUV inkl. forsikring 
  (Bemærk at I først afhenter lejebilen efter endt ophold i Washington D.C.)
   

Prisen inkluderer ikke

 • Måltider - udover morgenmad
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Envejsleje på bil ca. 300 USD + skatter og afgifter
   

 

Om rejsen

Opgradering af værelse varierer fra sted til sted. Kontakt os for pris.

Der findes mange biltyper I kan vælge mellem. Kontakt os for pris og mulighed for jeres drømmebil.

Bemærk:
Denne tur er ikke beregnet for børn.

 

Ekstra oplevelser

Hvorfor ikke forlænge turen med en dag ekstra i Washington D.C. inden I starter på køreturen mod syd? Der er naturligvis også mulighed for at fortsætte turen ned til storbyen Atlanta, der er hovedstad i Georgia.

 
  

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011