Cowboykultur i Texas

13 dages kør-selv-forslag hvor I får det bedste af Texas

Få en uforglemmelig westernoplevelse i Texas, også kendt som the "Lone Star State". Besøg bl.a. musikalske Austin, historiske San Antonio, Big Bend National Park og kvægbyen Amarillo inden I på Wildcatter Ranch skal opleve cowboylivet på tæt hold.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Texas vilde vest.

Fra 20.638 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 13 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Hele året

Startdag: 
Daglig

Varighed:
13 dage/12 nætter

Længde:
Ca. 2.525 km

Klimapåvirkning:
7.179 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Dallas/Fort Worth (40 km)

Efter ankomst til Dallas/Fort Worth International Airport sætter I kurs mod Stockyards, der ligger i udkanten af Fort Worth. Efter check-in på hotellet, og afhængig af jeres ankomsttidspunkt, vil I have lejlighed til at stifte det første bekendtskab med Texas. I kan spise middag og hygge jer "the Texas style" på et af de mange hyggelige steder i Stockyards, evt. på den internationalt kendte Cattlemen's Steak House, hvor I kan få en stor, saftig bøf tilberedt på en trækulsgrill lige efter jeres ønske!

Overnatning i udkanten af Fort Worth Stockyards.

Fort Worth

I har i dag hele dagen til at udforske Fort Worth, "City of Cowboys and Culture". Aflæg gerne Fort Worth Stockyards National Historic District et besøg og oplev den sande amerikanske westernkultur og traditioner. Stedet er fyldt med Old West-atmosfære, en storslået Texas-shopping og et fantastisk køkken. Her kan I også, som det eneste sted i verden, opleve studedriverne, der med deres langhornskvæg, går gennem byen to gange daglig.

I har også mulighed for at shoppe autentisk cowboyudstyr og danse natten lang på Billy Bob's Texas, den største Honky Tonk i verden, eller besøge White Elephant Saloon. Og hver fredag og lørdag er der mesterskabsrodeoer på Cowtown Coliseum. Og glem ikke at besøge downtowns Sundance Square eller den berømte Cultural District.

Overnatning i udkanten af Fort Worth Stockyards.

Fort Worth - Austin (311 km)

I forlader i dag Fort Worth og kører til Austin, hovedstaden i Texas, også kendt som "Live Music Capital of the World" med næsten 200 live musikarrangementer årligt. Mange af spillestederne ligger bekvemt placeret downtown nær attraktioner og restauranter. Ud over at nyde de musikalske muligheder i Austin kan I fx besøge Texas Capitol, Bob Bullock Texas History Museum eller shoppe i butikkerne langs South Congress Avenue. Og får I lyst til en forfriskende dukkert, er det oplagt at tage til Barton Springs Pool midt i det store, grønne rekreative område i byen. Barton Springs Pool er skabt af underjordiske varme kilder, der sørger for, at temperaturen i gennemsnit er 20 °C året rundt.

Undervejs fra Forth Worth til Austin kan I holde en pause i byen Waco, der ligger ca. halvvejs på ruten. Her kan I besøge Dr. Pepper museet. 

Overnatning i Austin.

Austin - San Antonio (128 km)

Fra Austin kører I i dag mod sydvest til den charmerende by San Antonio. Undervejs passerer I byen San Marcos, hvor der ligger et Premium Outlet med masser af mærkevarer til spotpris. Så skal der shoppes på turen er dette sted et godt bud.

I kan også lave et lille stop i den tyske by New Braunfels, hvor I fx kan besøge Texas ældste bager.

Fremme i skønne San Antonio bør I bruge noget tid på byens River Walk. Millioner af mennesker besøger årligt denne usædvanlige bymæssige oase, der snor sig langs San Antonio-floden i det centrale San Antonio, en etage lavere end det travle gadeniveau. Restauranter, gallerier og forretninger ligger som perler på en snor langs downtown River Walk, mens den nordlige og sydlige del af floden er mindre kommerciel.

De frodige landskaber, de pudsige gangstier, rislende vandfald, stille pools, udendørs kunst og afslappede udendørs terrasser leder i høj grad tankerne hen på lignende steder i Europa, og den bedste måde at opleve disse områder på er en guidet tur på floden eller et solnedgangscruise.

Om aftenen kan I nyde den betagende panoramaudsigt over San Antonio fra den ca. 230 m høje Tower of the Americas, der blev bygget til Verdensudstillingen i 1968. Turen op til Flags Over Texas-observatoriet foregår med en glaselevator med en forrygende udsigt hele vejen og er ikke for folk med højdeskræk. Til gengæld belønnes de, der tager turen, med en uovertruffen udsigt over San Antonio i godt vejr.

Overnatning i San Antonio.

 

San Antonio

Hele dagen er afsat til at udforske denne storslåede by. Tag fx hjertet af downtown San Antonio og find Alamo. Alamo var oprindelig en spansk missionsstation og stedet, hvor 189 texanske forsvarere holdt 4.000 mexikanske soldater hen for at opnå et uafhængigt Texas. Efter 13 dages kamp blev Alamo stormet af mexicanerne, og samtlige forsvarere, heriblandt David Crockett, blev dræbt.

I kan også tage turen ad Mission Trail og udforske de fire andre spanske missionsstationer, der ligger lige ud til de oprindelige græsmarker langs San Antonio-floden. Og når appetitten på et tidspunkt tager over, kan I meget passende stille sulten på Market Square, det største mexikanske marked nord for Rio Grande med familieejede cafeer og farverige madboder. Her kan I fx nyde det autentiske Tex-Mex-køkken med retter som Enchiladas Rancheras de Queso og Gorditas de Picadillo o Pollo. Her kan I roligt læne jer tilbage og nyde den skønne blanding af retter fra den gamle verden efterfulgt af en god kop friskbrygget kaffe. Velbekomme!

Overnatning i San Antonio.

San Antonio - Del Rio (254 km)

I fortsætter mod vest til Del Rio, en ægte klassisk vesttexansk by på grænsen til Mexico. Den nærliggende Lake Amistad tilbyder mange udendørs aktiviteter som dykning, svømning, skiløb og fiskeri, og om vinteren er området en af de større attraktioner, da mange fuglearter trækker forbi til sydligere himmelstrøg.

På Texas' ældste vingård, Val Verde, kan I få en rundvisning og vinsmagning, så gå ikke glip af denne enestående mulighed. I kan også vælge at tage til Seminole Canyon State Park and Historic Site og se på klippekunst eller tilbringe et par timer på et af byens museer. Mulighederne er mange i området omkring Del Rio.

Overnatning i Del Rio.

Del Rio - Big Bend National Park (402 km)

Fra Del Rio går turen videre gennem Big Bend-regionen til Big Bend National Park. Undervejs kan I tage en lille afstikker til byen Langtry, hvor dommer og salon-ejer Roy Bean udførte begge hverv på sin helt egen facon, fra en lille undseelig træbygning. 

Big Bend-området er opkaldt efter den gigantiske kurve, som Rio Grande tager i det sydvestlige Texas. Området består af mere end 400.000 ha vild og smuk natur, hvor man kan udforske bjergene i Texas og den enorme Chihuahua-ørkens maleriske vidder. Byerne Alpine, Fort Davis og Marfa er fyldt med historiske og naturskabte steder som Marfa Mystery Lights Viewing Center, Chinati Foundation, Fort Davis National Historic site, McDonald Observatory, Chihuahuan Desert Visitor Center og mange flere.

Big Bend National Park, Big Bend Ranch State Park og Fort Davis State Park tilbyder både hiking, rideture, camping, flodsejlads, mountainbiking, jeepture og talrige sightseeingture, så der er rigeligt at give sig i kast med. Området er desuden fyldt med historiske rancher og spøgelsesbyer, der er med til at give området sit skær af spænding og uhygge.

Overnatning i Big Bend National Park.

Big Bend National Park

I har hele dagen til at udforske Big Bend National Park, som nogle kalder "tre parker i en", da her både er bjerg-, ørken- og flodområder. Og på kun en times kørsel kan I det ene øjeblik stå på bredden af Rio Grande for det næste at befinde jer næsten 1,5 km oppe i bjergene.

Big Bend National Park er et af de sidste vilde områder i USA med en udsigt uden lige, lyde og ikke mindst følelsen af at være alene i verden. Der er lige så mange måder at opleve Big Bend på, som der er besøgende, og her er fritidsaktiviteter for næsten enhver. Og vil I for alvor opleve Big Bend, skal I lade bilen stå og begive jer ud til fods - enhver ranger vil sige, at det er den eneste rigtige måde at opleve Big Bend på. Her kan I virkelig fornemme stilheden, duften af kreosotebushen og lade blikket falde på bjergene i det fjerne, og I vil hurtigt opdage, hvorfor stedet her er så specielt.

Har I mod på en lille afstikker fra parken, så ligger ørkenbyen Lajitas ikke langt fra den vestlige indgang. Her er der mulighed for at komme ud og ride i området, hvor kaktusserne er mandshøje. På vej tilbage til parken passerer I Terlingua Ghost Town, der vil være et sjov lille stop på vejen.   

Overnatning i Big Bend National Park.

Big Bend National Park - Fort Stockton - Midland (388 km)

I forlader i dag Big Bend for at køre til Midland. Undervejs kan I passende stoppe i Fort Stockton og aflægge Historic Fort Stockton, øst for byen, et besøg. Historic Fort Stockton består både af originale og rekonstruerede militærbygninger og et besøgscenter. Og så er der rig lejlighed til at indtage frokosten i byen, før turen går videre til Midland. Undervejs passerer I byen Odessa, og her kan I besøge Stonehenge - godt nok en efterligning og i en lidt mindre skala end det originale. 

Midland er en by fuld af historie, som Permian Basin Petroleum Museum kan fortælle alt om. Her er udstillinger om olieudvinding lige fra forhistorisk tid til vore dage. Hvis tiden tillader, bør I ikke gå glip af Jim Halls legendariske racerbiler på Chaparral Gallery eller American Airpower Heritage Museum, der har verdens største samling "aviation nose art" (næsekunst) fra de amerikanske fly, der blev anvendt under 2. verdenskrig. I kan også besøge George W. Bushs barndomshjem eller tage en tur på Museum of the Southwest for at se på kunst og arkæologi. Og som afslutning kan I besøge Haley Library og lære mere om Texas' historie.

Overnatning i Midland.

Midland - Amarillo (386 km)

Fra Midland går turen videre til Amarillo, porten til Palo Duro Canyon, Amerikas næststørste canyon. Her finder I de mest utrolige spir og klippeformationer, der gennem årtusinder er skabt af områdets floder. I kan vælge selv at køre rundt i Palo Duro Canyon eller tage på en spændende jeeptur arrangeret af Elkins Ranch (ikke inkluderet). I kan også besøge det nærliggende Plains Historical Museum med dets fascinerende historie om det amerikanske vest.

I Amarillo kan I på nærmeste hold opleve det sande vest på Amarillo Livestock Auction (kun mandage), American Quarter Horse Hall of Fame and Museum og Kwahadi-Kiva Indian Museum. Amarillo byder også på en strækning af den legendariske Route 66 samt Cadillac Ranch, hvor ti klassiske Cadillacs er begravet i marken med næsen forrest i samme vinkel som Keopspyramiden!

Og når sulten melder sig for alvor, kan vi anbefale jer et besøg Big Texan Steakhouse, der i den grad lever op til sit navn. 

Overnatning i Amarillo

Amarillo - Graham (450 km)

Fra Amarillos naturlige skønhed tager I nu til det smukke North Texas Hill Country, hvor I skal tilbringe de næste to nætter på Wildcatter Ranch til en rigtig "Hand-on Cowboy Experience". Wildcatter Ranch omfatter 750 ha af det smukkeste Texas-landskab, man kan forestille sig. Her kan I virkelig nyde den hjemlige komfort med den specielle, rustikke Texascharme. Glæd jer til et par dage, som I kan tilbringe på hesteryg, med lerdueskydning eller kanoture, og hvor dagen passende sluttes af på verandaen med den skønneste solnedgang.

Undervejs kan I besøge det spøjse Devil's Rope Museum, der ligger lidt øst for Amarillo. 

Overnatning på Wildcatter Ranch ved Graham.

Wildcatter Ranch & Resort

På Wildcatter Ranch kan I starte dagen med at tage ned og fordre ranchens longhorn kvæg. Der er naturligvis også heste på Wildcatter, og hvorfor ikke tage med på en guidet ridetur i det naturskønne område. Om eftermiddagen har I mulighed for at slappe af ved stedet flotte swimmingpool-område. I kan også køre en tur til Graham for at besøge "America's Largest Downtown Square", hvor I kan shoppe eller blot slentre lidt rundt og nyde byen. Endelig er der også mulighed for at køre ud til det nærliggende Fort Belknap. Tilbage på ranchen kan I besøge restauranten, inden aftenen går med ren afslapning.

Overnatning på Wildcatter Ranch ved Graham.

Graham - afrejse Dallas/Fort Worth - Danmark (170 km)

En kør-selv-ferie fuld af oplevelser og aktivitet nærmer sig sin afslutning, og den sidste strækning går fra Graham til Dallas for hjemrejse eller videre rundt i en af USA's andre stater. 

Går jeres fly først om aftenen, har I mulighed for at bruge eftermiddagen i Dallas og evt besøge 6th Floor Museun, der fortæller historien om drabet på J. F. Kennedy.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 20.638 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Dallas retur
 • 12 hotelovernatninger (3 stjernede hoteller)
 • 2 ugers billeje gruppe A (compact) inkl. forsikringer


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Entré til nationalpark
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat i storbyen Austin, så I virkelig får mulighed får mulighed for at høre noget musik.

Eller måske I kunne have lyst at inkludere byen Houston, hvor I kan tage en tur i rummet på Space Center Houston.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

 

 

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011