COG Railway til toppen af Mount Washington

En vanvittig togtur i New Hampshire

En af de største oplevelser i New Hampshire, kunne meget vel blive turen til toppen af Mount Washington med COG Railway. En vanvittig imponerende tur gennem flere klimazoner, en konstant omskiftelig natur og de vildeste udsigter. Velkommen til verdens første tandhjuls- tandstangsbane fra 1868, hvor fremdriften eller noget af den, sker ved at tandhjul under lokomotivet, griber ind i tandstangen midt i sporet. Den næsten fem kilometer lange togtur har en gennemsnitlig stigning på mere end 25 grader og maksimalt 37 grader, hvilket gør den til verdens næst stejleste togbane efter Pilatus Railway i Schweiz.

Inspiration

Du får en time på toppen af Mount Washington

En tur med COG Railway tager i alt 3 timer. Hver vej tager omkring en time, så du får en times tid på toppen af Mount Washington, hvor du kan gå på opdagelse. I besøgscenteret er der fx et museum, et posthus, hvorfra du kan sende en hilsen til familie og venner samt en lille cafe. Udsigten er fænomenal – 360 graders panoramaudsigt til fem stater, Canada og Atlanterhavet.

Togturen starter og slutter på Marshfield Base Station, hvor der er et museum, der fortæller om togbanens historie på en levende og interessant måde. I restauranten kan du slutte oplevelsen af med et måltid mad eller noget at drikke, mens du fordøjer alle indtrykkene.

Kort

Vis på kort