Daytona Beach i Florida

Motorløb og lækre strande

Er I på vej gennem Florida på jeres kør-selv-ferie, kunne Daytona Beach være et oplagt sted at stoppe. Bare navnet Daytona Beach, får mange til at tænke på motorsport og biler på stranden. Byen er da også kendt for den enorme racerbane, Daytona International Speedway, hvor det årlige Daytona 500 løb bliver afholdt og tiltrækker tusindvis af tilskuere. Motorløbene startede oprindeligt på stranden tilbage i 1930érne. I dag er løbene for længst væk, men det er stadig tilladt at køre bil i et roligt tempo på begrænsede områder af stranden. Nyd chancen for en dejlig dag på sandstranden, hvor der også er masser af vandsportsaktiviteter.

Inspiration

Motorløbene startede på stranden

Det er den brede strand med hårdt komprimeret sand, der tiltrak både bil- og motorcykelentusiaster i starten af 1900-tallet. Senere blev der afholdt store motorløb – ikke mindst det første NASCAR løb i 1948. I 1959 åbnede Daytona International Speedway, for at flytte motorløbene væk fra stranden, så det blev muligt at bruge strandende til at bade og slappe af på.

Værd at se i Daytona Beach

  • Daytona International Speedway Visitor Centor – oplev den kæmpe bane og kom bag kulisserne – et ”must see” for NASCAR fans.
  • Daytona Beach Boardwalk – her finder du alle typer forlystelser for hele familien.
  • Ponce Inlet Lighthouse – syd for Daytona Beach kan du komme til top I Floridas højeste fyrtårn med 360 grader udsigt.


Daytona Beach er vært for store motorløb – nogle af de største er:

  • Speedweeks - 200.000 NASCAR fans kommer for opleve Daytona 500.
  • Daytona Bike Week – 10 dages festival i marts måned med motorcykelløb og koncerter, der tiltrækker ½ million tilrejsende hvert eneste år.
  • NASCAR Coke Zero Sugar 400 – 160 omgange NASCAR race i juli måned.
  • Biketoberfest – motorløb, fest og farver i slutningen af oktober, hvor der kommer mange motorcykellister - især på deres choppere.

Kort

Vis på kort