Great Smoky Mountains Nationalpark

Stedet med den blå røg

Ifølge de indfødte Cherokee-stammes gamle legender er den mystiske blålige dis, der ofte fylder luften mellem de grønne bjergtoppe, røg fra deres forfædres oldgamle bål - en hilsen fra det hensides. Derfor gav de bjergområdet navnet Shaconage: "stedet med den blå røg". Forklaringen på den blå tåge er selvfølgelig noget mere jordnær og videnskabelig, men alligevel sætter synet af de smukke skove og tågen stadig fantasien i gang. Dette mageløse naturområde i Tennessee og ikke mindst det mangfoldige dyreliv er et must at udforske, når din kør-selv-ferie går til USAs fascinerende Sydstater.

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

Inspiration

UNESCO-værdig naturskønhed

Egetræer, kastanjetræer, valnøddetræer og mere end 100 andre træsorter, 1.600 blomsterarter og et væld af kunstneriske buske skaber et inspirerende farvespil på Great Smoky Mountains bjergsider. Blandt vandfald, tågebeklædte skovsøer og bjergtinder på mere end 1.800 meters højde holder bl.a. sortbjørne, pumaer, hjorte og mere end 200 fuglearter til og giver parken en aura af vildskab. Men det er den mytiske, blålige tåge, der ofte hviler over naturen, der er essensen af parkens skønhed. Det er ikke underligt, at den 2.100 km2 store Great Smoky Mountains Nationalpark kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1983, og i dag kan du udforske det vidunderlige område ad 1.370 km vandrestier eller 435 km veje, der skærer sig gennem området.

Dybt fascinerende historie 

Oprindeligt var Great Smoky Mountains en del af Cherokee Nation, hvor én af de oprindelige stammer herskede. De blev tvangsflyttet i slutningen af 1830'erne, men mange er stadig bosat i området Quella i den sydlige del af parken og i 1988 blev hele Great Smoky Mountains en del af Southern Appalachian Biospherere Reserve. Den historie skal æres, når du besøger parken. Besøg fx Oconaluftee Indian Village, hvor du kan se, hvordan Cherokee-stammen boede før 1750, eller Museum of the Cherokee Indian i byen Cherokee, hvor du får de spændende beretninger om stammens historie, religionen og kunst. I Cades Cove får du derimod et indblik i nybyggerhistorien med masser af gamle huse. I Great Smoky Mountains er historien levende.

Kort

Vis på kort