Greenville ved Mississippifloden

Hjertet og Sjælen i Mississippi-deltaet

Ved bredden af Mississippi-deltaet ligger den historiske by Greenville, hvor de klassiske hjuldampere lægger til. Her finder du en skøn, pulserende by der er omgivet af frugtbar jord, hvor der især dyrkes bomuld. Greenvilles centrum gemmer på masser af historie, kulturelle seværdigheder, fantastisk mad og så er Greenville også kendt for sine bluesmusikere. Til september afholdes den årlige Mississippi Delta Blues and Heritage Festival, der gennem årene er blevet til Sydens ældste og største bluesfestival.

Inspiration

Lokale museer i Greenville

Gå en tur i Greenvilles centrum og besøg fx et eller flere af byens lokale museer, hvor der er noget for både børn og voksen.

  • Greenville History Museum: Her fortælles historien om Greenville fra slutningen af 1800-tallet og op til 1970'erne. Udstillingen består af en imponerende samling af genstande fra området, fotografier og nyhedsudklip, der bl.a. fortæller om den kæmpe oversvømmelse fra 1927 og andre vigtige begivenheder.
  • Firehouse Museum: Oplev den flot istandsatte brandstation fra 1923 med gamle brandbiler og interaktive udstillinger, der sætter de modige brandmænd i fokus - både før og nu.
  • Flood Museum: I den ældste bygning i byen ligger det lille Flood Museum, der beretter om en af de største naturkatastrofer USA har oplevet. Torsdag morgen d. 21. april 1927, brød enorme vandmasser diget ca. 13 km nord for Greenville. En kort dokumentarfilm fortæller om syndfloden og menneskets kamp ulige mod naturen.
  • Airbase Museum: I Greenvilles lille lufthavn finder du Airbase Museum på terminalens 2. sal. Det er en lille udstilling om lufthavnens historie, der startede som en tidligere base for flyvevåbnet i 1941. Et lille museum men absolut værd at se – også for børn.

Kort

Vis på kort