Harriet Tubman Byway, Maryland

Fra slaveri til frihedskamp

Begiv jer af sted på en fascinerende rejse igennem slaveriets mørke historie i fodsporene på én af de mest berømte, kvindelige frihedskæmpere i USA, Harriet Tubman. En kvinde, der blev født omkring 1822 i Dorchester County som slave, men voksede op til at blive en vigtig spiller i den amerikanske borgerkrig. Harriet Tubmans Underground Railroad er en smuk køretur gennem bugtende landskaber og en mosaik af floder, åer og skønne naturscenarier hele vejen fra hendes ydmyge barndom til de ekstraordinære bedrifter som frihedskæmper. 

I Harriet Tubmans fodspor

I 1849 flygtede Harriet Tubman fra sin slavetilværelse i Maryland til friheden i Philadelphia. Herfra drev hun et hemmeligt netværk - en såkaldt Underground Railroad - af mennesker, steder og ruter, der skulle hjælpe andre slaver på flugt. I dag kan I besøge hele 36 af de vigtigste steder i Harriet Tubmans liv fra hendes barndomshjem, Brodess Farm, flugtsteder og mindesmærker for hendes heroiske oprør til museer og besøgscentre. Her får I et fascinerende og til tider forfærdeligt indblik i slaveriets historie, men også en smuk fortælling om mod, opofrelse og kærlighed. 

Harriet Tubman - fra slave til frihedskæmper

Allerede i 1860 fik Harriet tilnavnet "Moses" for at have hjulpet så mange slaver til frihed. En indsats hun fortsatte under den Amerikanske Borgerkrig i 1863, hvor hun bl.a. var den første kvinde til at lede et bevæbnet militærangreb. Siden hen fungerede hun som både sygeplejerske, spion og betroet rådgiver. Efter krigen dedikerede hun sit liv til at hjælpe folk i nød og forvandlede sit hjem til plejehjem og fristed for afroamerikanere, hvorfra hun kæmpede mod undertrykkelse af minoriteter frem til sin død i 1913. 

Kort

Vis på kort