3 x hummer i Cape Porpoise

Stedet, der får mundvandet til at løbet ved New Englands kyst

Det er ingen hemmelighed, at New Englands kyst er et paradis for hummer-elskere og sea food-fans. Cape Porpoise i byen Kennebunkport, der ligger et par timer oppe ad kysten fra Boston mod Portland, er en lokal favorit, når det kommer til hummer. I den rustikke havn, hvor fiskerbådene lander deres fangst hver dag, ligger tre små restauranter. Hver byder de på seafood i særklasse. Hver byder de på en ganske særlig oplevelse. Skal din kør-selv-ferie i New England tilsættes en ekstralækker madoplevelse, så læg vejen forbi Cape Porpoise.

Inspiration

Cape Pier Chowder House - den afslappede

Der hersker altid en afslappet stemning á la munter havnefest på Chowder House. Bænkene står på rad og række på molen. Parasollerne er slået op. Maden bestiller du selv i den lille take away-lignende lobster joint, og bådene og havet skvulper roligt i baggrunde. Her sidder familier i alle aldre. Ungerne springer rundt blandt havnens fiskerbåde. Der er t-shirts, caps og ægte feriestemning over alt. Maden på Chowder House er lige så afslappet som stemningen. Der er ingen fancy tallerkener her. Til gengæld bliver hummer og muslinger serveret frisk fra havet, portionerne er store og super lækre. Det er lige præcis sådan sea food skal smage i New England!

Pier 77 - den fancy

Pier 77 er for dig, der gerne vil en mere eksklusiv gastronomisk oplevelse, men stadig nyde den maritime stemning. Det dufter lidt mere af yacht-klub, end lystbådshavn i restauranten, hvor hvide duge, klirrende champagneglas og det gamle piano sætter scenen. Den ene kunstneriske fiskeret efter den anden serveres til udsigten over bugten og de charmerende New England-huse. Her er du lige trådt et par skridt op ad gourmet-skalaen, men også ad pris-stigen. Besøger du stedet i frokosten hersker der dog en lidt mere afslappet stemning.

The Ramp Grill - den kitschede

Der går lige et øjeblik før øjet fanger, at der ligger en restaurant gemt bag den tætte bevoksning, de mange gamle årer, redningsringe, hummerbøjer og andet tingeltangel, der dækker restauranten The Ramps blå facade. Indenfor er loft og vægge beklædt med sportsflag, gamle skilte, american football-hjelme, slidte træketsjere og andet kitch. Det lyder måske rodet, men mest af alt er det drøncharmerende. Under de kulørte lamper udenfor kan du nyde udsigten over bugten og en drink i skyggen. The Ramp er Pier 77 kitschede søsterrestaurant, og har både en bar oppe ad trappen og en nedre bar, hvor fiskerne ofte får en bid mad efter dagens arbejde. Et kvalitetsstempel uden lige, men også en genial mulighed, hvis du vil lave en god handel og købe frisk hummer direkte fra båden.


"Der er vitterligt noget for enhver smag og pengepung i Cape Porpoise. Der kan dog være trængt med pladsen i havnen, så parkér eventuelt oppe i byen og gå langs bugten til havnen. det er en drøn-idyllisk tur forbi de veltrimmede huse og haver"

- Ditte, Rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort