Jagten på New Yorks bedste pizza

Nationalspise i The Big Apple

Varm, sprød, duftende af oregano og smeltet ost. Pizza er blevet en slags ”nationalspise” i New York på linje med bagels og cupcakes. New yorkere kan diskutere til uendelighed, hvor man finder den bedste pie eller de bedste slices, og de fleste har deres eget favoritsted i nabolaget. Men her er fire gode bud på absolut lækker thin crust New York-pizza, der ikke har set skyggen af dåseskinke og champignon på glas.

Inspiration

Bedøm selv

Grimaldi’s
Det er en af de mest populære pizzasteder i byen og derfor er der ofte lang ventetid. Restauranten har ry for at være et" must try" blandt turister. Grimaldi’s ligger tæt ved foden af Brooklyn Bridge, og et slice med frisk mozzarella og tomatsovs lavet på San Marzano tomater, direkte fra stenovnen, er den perfekte benzin, før eller efter en gåtur over den berømte bro.

Lombardi’s
Lombardi's er New Yorks første pizzeria. Det åbnede i 1905 i bydelen Little Italy på Spring Street. I dag er Lombardi’s rykket et par husnumre længere ned ad samme gade og har for nyligt udvidet for at imødekomme den store efterspørgsel på deres sprøde pizza, hvis velduftende bølger kan lokke selv den mest standhaftige til.

Keste
Det relativt nye pizzeria i West Village serverer pizzaer i en helt særlig og meget høj klasse. Restauranten er medlem af APN (Associazione Pizzaluoll Napoletani) – en organisation, der har som mission at bevare og promovere kunsten at bage pizza. Stoltheden over faget kan ses og smages i Kestes pizze med parmaskinke, frisk mozzarella, italiensk pølse og olivenolie. Tag evt. pizzaen to go og spis den i den nærliggende Washington Square Park.

Two Boots
Two Boots er en spøjs lille pizzakæde, som du finder rundt omkring i New York. Indretningen er humoristisk med mosaikker og en uformel stemning. Pizzaerne har kreative toppings og lige så kreative navne. Prøv fx en ”Newman” (opkaldt efter karakteren i TV-serien Seinfeld) med italiensk salami, en ”Earth Mama” med fem forskellige grøntsager på en fuldkornsbund. Pizzariaet har i øvrigt et godt udvalg af veganske pizzaer.

Kort

Vis på kort