På tværs af USA - fra New York til San Francisco

22 dages kør-selv-forslag fra kyst til kyst i USA

Det ultimative roadtrip fra øst til vest i USA. I starter i New York og ender i San Francisco - to af de mest fascinerende byer. Oplev alt fra imponerende nationalparker, som Yellowstone, Bryce Canyon og Death Valley, det enorme vandfald Niagara Falls, steppelandskaberne på vej til Sioux Falls og den legendariske Buffalo Bills hjemsted. Undervejs bor vi både i små søvnige byer og sprudlende storbyer.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem USA's fascinerende landskaber og berømte storbyer.

Fra 31.382 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 22 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode: 
Maj - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
22 dage/21 nætter

Længde:
Ca. 6.945 km

Klimapåvirkning:
7.592 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - New York, New York

Velkommen til byen der aldrig sover – New York. En gigantisk by med utallige muligheder og et fascinerende kludetæppe af kulturer, over- og underklasse, kunstnere og forretningsfolk, jøder og katolikker, asiater, latinoer og afroamerikanere. Hele verden er repræsenteret her på et område, der er på størrelse med Bornholm. Tæller man forstæderne med, er New York City på størrelse med Sjælland – med i alt 20 millioner indbyggere.

Uanset om I er førstegangsbesøgende eller har været her flere gange før, er der en række oplevelser, der bare venter på jer, så måske skulle I overveje at lægge en ekstra dag ind i programmet her i New York.

Tag fx en tur op i toppen af Empire State Building, en tur gennem Central Park i dagslys, en tur over Times Square ved aftentide og en shoppingtur – eventuelt bare med vinduesshopping på 5th Avenue. Eller besøg Frihedsgudinden, oplev 9/11 memorial og tag en tur op i One World Observatory, der ud over udsigten er en oplevelse i sig selv. 

Den første dag på turen kan evt. sluttes af med et show på Broadway. 

Velkommen til The Big Apple.

Overnatning New York City.

New York – Corning, New York (443 km)

Sørg for at få afhentet jeres bil fra morgenstunden og kom afsted ud af byen. Efter at have lagt storbyens hektiske tempo bag jer, går det først et stykke mod nord gennem små søvnige byer langs Hudson River og senere mod vest til Corning, der er bedst kendt for sit glasværk. Corning Museum of Glass har en helt enestående samling med 35.000 genstande, der viser glassets historie gennem 35 århundreder.

Undervejs kan I slå et smut forbi Woodbury Commons Outlet shopping Mall, hvor der findes butikker nok til at opfylde en hver shopaholics vildeste drøm og oven i købet spare 25-65%. I bør dog være opmærksom på, at der hurtigt går nogle timer her.   

Overnatning i Corning. 

Corning – Niagara Falls, Ontario i Canada (235 km)

Niagara Falls med sine vældige vandmasser, der styrter i dybet, behøver vist ingen nærmere præsentation – det er simpelthen et fantastisk naturskuespil. Vi har valgt den canadiske side af Niagara Falls til jeres overnatning, da udsigten til faldene er bedre herfra. En bådtur med ”The Hornblower” vil give jer lejlighed til at komme i nærkontant med vandmasserne.

Overnatning ved Niagara Falls.  

Niagara Falls – Detroit, Michigan (380 km)

Turen går videre langs Lake Erie til Detroit, der er kendt som en af verdens største bilproducerende byer, og hvor Henry Ford først anvendte samlebåndsproduktion af biler. Henry Ford Museum & Greenfield Village er den største seværdighed i området.

Overnatning i Detroit. 

Detroit – Chicago, Illinois (480 km)

Fra Detroit går turen nu til Chicago, der er USA’s næstvigtigste handels- og finanscentrum, og ligger meget smukt langs Lake Michigan. Byen er kendt for sin enestående arkitektur med bygninger tegnet bl.a. af den kendte arkitekt Frank Lloyd Wright. I Grant Park finder I flere interessante museer.

Undervejs kan I gøre stop i Elkhart, der er centrum for Amish-folket i Indiana. 

Overnatning i Chicago.

Oplevelser i og omkring Chicago

Dagen i dag er sat af til at opleve Chicago. I befinder jer igen i en storby med masser af spændende muligheder for oplevelser i den pulserende by. Gå en tur på den berømte Magnificent Mile, hvor fashionable butikker lokker med luksusvarer, kom op i højden i Willis Tower og nyd udsigten over byen og Lake Michigan, besøg et eller flere af de mange spændende museer eller tag på bådtur og oplev byen fra en anden vinkel. Sørg også for at komme ind høre lidt musik - det er en af de oplevelse I med sikkerhed kan huske.      

Overnatning i Chicago.

Chicago - Cedar Falls, Iowa (465 km)

I forlader nu storbyen og sætter kursen stik vest. Turen i dag går gennem et udstrakt steppelandskab, der er centrum for USA’s landbrug og især korndyrkning. Ved byen Clinton passerer I den mægtige Mississippiflod og kører I ind i delstaten Iowa. Ved Cedar Rapids ændrer I til kurs nordvest og kommer frem til Cedar Falls.

Interesserer I jer for motorcykler, kan I tage en mindre afstikker og køre forbi det privatejede motorcykelmuseum i Anamosa, der ligger lidt nordøst for Cedar Rapids. 

Overnatning i Cedar Falls. 

Cedar Falls – Sioux Falls, South Dakota (479 km)

Landskabet ændrer sig ikke væsentligt i dag, i forhold til hvad I oplevede i går. I kommer ind i det såkaldte "majsbælte", der går fra Ohio i øst til Kansas i vest. Foruden majs dyrkes her både hvede og sojabønner, men her produceres også animalske produkter, hvoraf svine- og oksekød - og i mindre grad lammekød - er de vigtigste produkter. 

Dagens tur slutter fremme i Sioux Falls, hvor et besøg i parken ved vandfaldene er et must. 

Overnatning i Sioux Falls.

 

 

Sioux Falls – Badlands National Park - Wall, South Dakota (470 km)

Tag Interstate Hwy 90, hvor I hurtigt kommer et godt stykke vej gennem staten South Dakota, frem mod dagens overnatningssted i Wall. Kort inden I når til Wall kan I dreje fra og køre en tur ind i The Badlands, der er er kendt for sine specielle kalkstensformationer. Den specielle rundtur i parken fører til de mest spektakulære udsigtspunkter og også til den store koloni af præriehunde. Turen gennem parken er ca. 40 km længere end turen ad hovedvejen.  

Nær indgangen til Badlands ligger Minuteman Missile Site, der også er et besøg værd. 

Overntning i Wall.

 

Cody – Yellowstone National Park - West Yellowstone, Montana (235 km)

Yellowstone er verdens første nationalpark og en af de absolut største naturseværdigheder i USA. I kører ind i Yellowstone i parkens sydøstlige hjørne og kan vælge flere ruter gennem parken. Mest oplagt er det at starte med den sydlige rute ned forbi den berømte Old Faithful Geyser, der springer cirka en gang hver halvanden time. På vej op til West Yellowstone, hvor jeres hotel ligger, kommer I forbi Lower Geyser Basin, hvor I kan opleve flere eksempler på den vulkanske aktivitet i Yellowstone, bl.a. kogende mudder og mindre gejsere.

Overnatningerne foregår i West Yellowston, der ligger lige uden for den vestlige indgang til parken. Ikke langt derfra er der mulighed for at prøve "Under Canvas", en ny overnatningsmulighed, hvor I sover i en luksus telte ude på prærien. 

Overnatning i West Yellowstone

Oplevelser i Yellowstone National Park, Wyoming (205 km)

Yellowstone byder på masser af naturoplevelser, og i dag har I hele dagen til at gå på opdagelse i parken. Kør fx forbi Norris Geyser Basin, en samling af boblende gejsere. I den nordlige del af parken ligger de meget smukke kalkaflejringer og kilder, Mammoth Hot Springs, og kører I over til Yellowstones østlige del, kan I opleve Yellowstones største vandfald, Grand Canyon of the Yellowstone.

Længere mod syd ligger Mud Volcano, en stribe boblende mudderpøle med kogende mudder. Og så vrimler det med bisonokser og hjorte overalt i Yellowstone. Er I heldige, får I måske også øje på en bjørn.

Overnatning i West Yellowstone

Yellowstone National Park – Grand Teton National Park - Salt Lake City, Utah (630 km)

I får endnu en tur ind igennem Yellowstone i dag på vej ned til Jackson Hole-området i Wyoming. Men inden da kører I gennem endnu en fantastisk nationalpark, Grand Teton National Park, som ligger lige syd for Yellowstone. Parken er opkaldt efter det højeste bjerg i den smukke bjergkæde, som danner baggrund for nationalparken.

Grand Teton rager 4.197 meter op i himlen, og udsigten til de høje bjergtinder er helt i særklasse fra vejen gennem Grand Teton National Park. Overvej et stop ved parkens sø, Jenny Lake eller kør op til parkens udsigtspunkt, Signal Mountain. I fortsætter videre gennem skisportsbyen Jackson Hole, der også er kendt for sin western-atmosfære.

I kører nu ind i delstaten Idaho og kommer forbi de varme kilder ved Lava Hot Springs, inden I når frem til Salt Lake City, der er mormonernes hovedstad, og I har ikke været i Salt Lake City, hvis I ikke lægger vejen forbi Temple Square og ser det gigantiske Mormon Temple. OL-interesserede kan også overveje et besøg i Utah Olympic Park, der var omdrejningspunktet for Vinter OL i 2002.

Overnatning i Salt Lake City.

Salt Lake City – Bryce Canyon, Utah (430 km)

Bryce Canyon National Park står i dag på programmet, og nationalparken er en fantastisk samling "amfiteatre" af farverige, eroderede klippeformationer/søjler, også kaldet hoodoos. Det er disse specielle søjler, der gør Bryce Canyon så anderledes end de andre amerikanske nationalparker.

Sollyset reflekterer i søjlerne afhængig af tidspunktet på dagen og er hver dag et nyt og uforglemmeligt, smukt skue. Parken vender mod øst, og det allerbedste lys opleves derfor på vandreture ved solopgang. Hvis tiden tillader det, bør I køre til Rainbow Point, hvor I på en klar dag kan se mere end 150 km væk!

Der er mange gode vandrestier i parken og det er også muligt at få en tur på hesteryg, og dagens overnatning foregår i selve parken.

Overnatning ved Bryce Canyon.

Bryce Canyon – Zion National Park - Las Vegas, Nevada (405 km)

Fra en nationalpark til den næste. Naturoplevelserne står i kø, når I forlader Bryce Canyon National Park og kører til Zion National Park. Her bliver I mødt af gigantiske sandstensmonolitter og den bløde brusen fra Virgin River. The Narrows er Zions mest berømte canyon med sine smalle kløfter og farverige klippestriber skabt af årtusinders vand- og vinderosion - i dag et paradis for vandrere.

I parken og langs floden er der et utal af vandrestier af varierende beskaffenhed, men her er noget for enhver. Og når fødderne bliver trætte, er det muligt at benytte sig af det gratis shuttlesystem, der løber gennem parken. Kun på den måde kan I også nå at besøge Zions andre store attraktioner som Emerald Pools, Weeping Rock og Angels Landing. Glem ikke at runde det lokale visitor center for information om guidede ture og parkens historie, inden det går videre til spillernes paradis Las Vegas.

Overnatning i Las Vegas.

 

Oplevelser i og omkring Las Vegas

Las Vegas' farverige hoteller skyder op midt i det golde ørkenlandskab. I Las Vegas, mulighedernes by, kan I sejle i gondoler i Venedig, prøve en rutsjebane på toppen af New York eller måske kigge ind i pyramiderne. Her kan alt lade sig gøre. I kan selvfølgelig også prøve lykken på kasinoerne, nyde et magisk Las Vegas-show eller mæske jer i gourmet. Uanset, så bør I opleve det betagende lyshav, der skyller over the Strip, når mørket lægger sig omkring ørkenbyen.

Overnatning i Las Vegas.

Las Vegas – Death Valley, Californien (225 km)

I dag er kontrasternes dag. Fra Las Vegas med kasinoer, neonlys og natteliv til Death Valley med ørken og store øde vidder. Det er en relativt kort tur I skal køre og det giver jeg mulighed for at udforske den enestående natur: Badwater – det laveste punkt i den vestlige verden og udsigtspunkterne Dantes View og Zabriskis Point.

Overnatning i Death Valley.

 

Death Valley – Visalia, Californien (490 km)

Besøg sandklitterne på vejen, når I forlader Death Valley. Turen i dag går gennem store landbrugsområder til Visalia. Hvis tiden tillader det, så tag en afstikker ind gennem Sequoia National Park, der er kendt for sine imponerende træer, bl.a. General Sherman Tree, der er ca. 100 m højt og med en omkreds på mere end 10 m.

Overnatning i Visalia.

Visalia – Yosemite National Park - El Portal, Californien (240 km)

Fra Visalia kører I mod nord til Fresno, og herfra vælger i Hwy 41 op gennem Sierra National Forest og kommer til Yosemite via den sydlige indgang. I bør sætte så meget af dagen af til et besøg i Yosemite National Park som muligt. Yosemite, der er USA’s mest besøgte nationalpark, har et malerisk landskab med høje grå granitklipper, tordnende vandfald, stille søer og blomster-enge. Her er enestående smukt, og udsigten fra Glacier Point over Yosemite Falls og dalen er fantastisk.

Yosemite Valley er centrum i parken, der med sit smukke og frodige græstæppe og sine imponerende vandfald hvert år tiltrækker fire millioner turister. Dalen er omgivet af de fantastiske klippeformationer med navne som Half Dome, North Dome og Inspiration Point. Mest berømt er bjergtoppen El Capitan, som enhver bjergklatrer med respekt for sig selv bestiger mindst én gang i livet. 

Overnatning i El Portal (lige ved indgangen til Yosemite National Park).  

El Portal - San Francisco, Californien (315 km)

Sidste etappe på turen er nu en realitet. Turen fra kyst til kyst ender i San Francisco - en af de smukkeste og mest fascinerende byer i USA. Turen går gennem frodige landbrugsmarker i Gold Country til San Francisco. I Kan vælge at tage turen via Napa Valley eller Sonoma og besøge en vingård eller to undervejs.

Velkommen til smukke San Francisco, hvor den ikoniske Golden Gate Bridge tager imod jer. Besøg det pulserende Fisherman’s Wharf og hils på byens mest charmerende indbyggere, de brølende søløver, der slikker solskin på Pier 39. Eller kør en tur med de klassiske kabelsporvogne, der stædigt kravler op ad byens stejle gader og gå en tur gennem China Town. 

Der er så meget at opleve i San Francisco, at I måske bør overveje en ekstra overnatning her. Vælger I en ekstra overnatning, så sørg for at få afleveret jeres bil, for parkering i San Francisco er en bekostelig affære og I har ikke noget at bruge bilen til her.

Overnatning i San Francisco. 

Afrejse San Francisco - Danmark

Officielt slutter rundrejsen i San Francisco i dag, og det er blevet tid til at tage i lufthavnen for at flyve hjem. Men langt de fleste vil nok vælge at forlænge deres ophold i Californien med en eller to dage, så I kan nå at nyde de utallige tilbud, San Francisco har. Ud over klassiske seværdigheder som Alcatraz, Fisherman’s Wharf, Golden Gate, Chinatown og de kabeltrukne sporvogne har San Francisco også flere spændende bykvarterer, der fortjener opmærksomhed.

Castro er de homoseksuelles højborg i det vestlige USA og en meget vigtig del af San Franciscos selvforståelse. Og ikke langt derfra ligger Haight Asbury, det næsten lige så berømte hippiekvarter, hvor I stadig kan opleve lidt af den glade hippiestemning fra 60’erne. Og så har San Francisco flere museer i verdensklasse. Så snup bare et par dage ekstra, nu I er i nabolaget eller forlæng turen med endnu et par dage på Highway 1 til Los Angeles.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 31.382 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-New York / San Francisco-Kastrup/Billund.
 • 21 hotelovernatninger (3- og 3½ stjernede hoteller)
 • 3 ugers billeje gruppe B (compact) inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Entré til nationalparkerne
 • Gebyr for envejsleje på bil ca. 500 USD + skatter og afgifter.

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget eller Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i San Francisco eller tage turen ned ad Highway 1 til Los Angeles. I har også mulighed for at lægge en ekstra nat ind undervejs på turen.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011