Julemandens Hus i byen North Pole

Et magisk sted for alle aldre tæt på Fairbanks

Du kommer nemt i julestemning uanset årstiden, hvis du besøger Julemandens Hus i byen North Pole, ca. 20 minutters kørsel fra Fairbanks. Historien om Julemandens Hus eller Santa Claus House startede i 1952 af ægteparret Con og Nellie Miller, da de ankom til det lille samfund og hurtigt begyndte at sprede julestemning. Stedet er siden vokset sig større med juletraditioner og underholdning for både børn og voksne.

Udenfor bliver du mødt af verdens måske største julemandsstatue. Og indenfor bugner butikken med alle former for julegave, juleudsmykning, store juletræer og julemanden selv, som du selvfølgelig kan få en snak med og få taget et mindeværdigt billede – han dukker op slut november til slut december. Har du et postkort der skal sendes, kan du få et ægte ”Nordpolens-stempel”. Det er også muligt at spørge om det originale brev fra julemanden – det kan bestilles og blive sendt til den/dem du ønsker. Der er også en cafe med varm kakao, julekager og mange andre lækkerier, der får tænderne til at løbe i vand.

Rejser du med hele familien, kan I fx være med til at lave julegaver- og dekorationer, høre julehistorier eller andre spændende ting – for der sker hele tiden noget i Julemandens Hus.

Julemandens Hus kan besøges rundt, men vær forberedt på mange mennesker op til jul.

Kort

Vis på kort