På opdagelse i Alaska og Canadiske Yukon

Den store 15 dages Kør-selv-ferie i Alaska og Canadas Yukon provins

Her er tale om den helt store kør-selv-ferie i Alaska, hvor I også slår et smut ind forbi Yukon-provinsen i Canada. Glæd jer til natur i verdensklasse. Her er gigantiske ødemarker, imponerende gletsjere, et rigt dyreliv og spændende nationalparker med høje bjerge og dybe fjorde.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får jeres helt personlige drømmerejse gennem de smukke landskaber i Alaska og Canada.

Fra 43.396 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 15 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Juni - august

Startdag:
Daglig

Varighed:
15 dage / 14 nætter

Længde:
3.211 km

6.409 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Anchorage - Talkeetna (181 km)

Fra Anchorage kører I ad Glenn Highway mod nord til Wasilla og videre til Talkeetna. Undervejs kan I gøre et stop og besøge Alaska Native Heritage Centre.

Talkeetna fungerer som base camp for bjergbestigere, på vej op på Mt. Denali; byen med 857 indbyggere ligger ved sammenløbet af floderne Talkeetna og Susitna. Byen har stadig megen af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning: træhytter, en landevejskro og klinkbeklædte butiksfacader ligger på rad og række i ujævne gader, og på de træbelagte fortove går lokale, bush pilots og originaler side om side.

 

Talkeetna til Denali (169 km)

I dag har I mulighed for at opleve den sydlige del af Denali, eller I kan tage tidligt afsted og køre til Denali National Park. I har rigelig tid til at se nationalparkens storhed, nyde de mange seværdigheder langs med George Parks Highway, eller I kan vælge at ankomme tidligt til hotellet nær parkens indgang, for at tage på en lille udflugt eller besøge Denali Visitor Centre.
 

Oplevelser i Denali National Park

Denne heldags-bustur med guide fører 148 km igennem Denali National Park til Denali Backcountry Lodge (turen er ikke mulig i 2022 på grund af ombygning af vejen). Under turen til lodgen, hjælper den erfarne chauffør og guide med at holde udkig efter bjørne, elge, caribou rensdyr, Dall’s får og andre dyr, mens der fortælles om områdets biologi og geologi. Undervejs, er der utallige pauser med mulighed for at se dyr, tage billeder og strække benene.

Efter ankomst til lodgen, er der mulighed for en spadseretur i den skønne natur, eller I kan prøve at vaske guld. I vender tilbage til nationalparkens indgang i et lille bush plane. Hvis vejret tillader det, flyver piloten tæt forbi Mt. Denali.
(Frokost er inkluderet i udflugten)

 

Denali til Fairbanks (198 km)

Kør den korte tur over Nenana (Alaska Ice Classics) til Fairbanks. Byen, der også kaldes Golden Heart City of Alaska, er porten til baglandet og har om sommeren næsten 24 timers dagslys. Brug eftermiddagen på at besøge det kendte Alaska University Museum med Alaskas største udstilling af naturhistoriske genstande.

I Fairbanks er der mulighed for at deltage i en unik dagstur til den nordlige polarcirkel og den gigantiske ødemark. Derudover kan det anbefales at køre en tur langs Chena Hot Springs road (hold øje med elge!), at tage på vandretur og besøge Chena Hot Springs Resort. Her kan I slappe af i den store indendørs pool eller nyde et bad i klippesøen udenfor.

Fairbanks til Tok (325 km)

Kør syd ad Richardson Highway gennem skove med hvid birk og rødgran, der ofte ligger tæt og idyllisk nær Tananafloden. Nyd naturens rå skønhed, mens I kører ind i Alaskabjergkæden, der flere steder forløber parallelt med Alaska Pipeline. Tok er ikke meget mere end et lille stop på vejen og omfatter kun tankstationer, gavebutikker, cafeer og hoteller til de highwayrejsende.

 

Tok til Dawson City (297 km)

Top of the World Highway (bemærk, at noget af vejen er grusvej) bringer jer gennem det vidtstrakte bagland og områder med guldminer. Når I kommer til det højeste punkt på vejen, åbenbarer landskabet sig i en fantastisk udsigt. Inden I når til Dawson City, krydser I over Yukonfloden med en statslig færge. Når I ankommer i Dawson City, føles det som at træde ind i et andet århundrede. Oplev det gamle Klondike i al sin storslåede stil og charme.
 

Dawson City

I dag har I hele dagen til at besøge alle de historiske seværdigheder i Dawson City: SS Keno – den sidste hjuldamper, der sejlede på Yukonfloden fra Whitehorse, Jack London Interpretive Center med digterens originale hytte, bymuseet med audiovisuelle rundvisninger, Dredge #4 – bygget i 1912 i den kendte Bonanza Creek, Grand Palace Theatre – hjemsted for ”Gaslight Follies Show” og Diamond Tooth Gertie’s Casino med lovligt spil og ”Can-Can” danseshows.

I bør desuden tage den korte køretur ad Ridge Road til toppen af Midnight Dome, hvorfra udsigten over Dawson, Ogilviebjergene, Yukon og Klondikefloderne er ganske fantastisk.

 

Dawson City til Whitehorse (532 km)

Nyd det omkringliggende landskab, mens I kører mod syd. Hold pause ved Five Finger Rapids og tag en vandretur ned til Yukonflodens bred. Sent på eftermiddagen når I frem til Yukons hovedstad, Whitehorse – en by, som er en unik kombination af pionerværdier og moderne byliv.

 

Whitehorse (Yukon Wildlife Preserve)

I dag er der tid til at udforske lokalområdet og se hvad Whitehorse kan tilbyde sine besøgende. I bør bestemt tage en tur til Yukon Wildlife Preserve (inkluderet i udflugtspakken), et enestående område med vilde dyr, hvor I vil kunne opleve ikke mindre end 10 forskellige nord-canadiske arter af pattedyr i deres naturlige omgivelser. Yukon Wildlife Preserve dækker over mere end 700 hektar og giver jer optimale muligheder for at se vilde dyr og måske få nogle gode billeder med hjem.

Whitehorse til Haines Junction (154 km)

Dagens etappe går mod vest til Haines Junction, der er kendt som porten til Kluane National Park and Reserve. Sammen med Tatshenshini-Alsek-parken i Britisk Columbia, Wrangell-St. Elias National Park og Glacier Bay National Park i Alaska udgør Kluane National Park and Reserve det største internationalt beskyttede område på jorden, og det er udpeget til UNESCOs verdensarvsliste.

Haines Junction er virkelig en ødemark. Byen er omgivet af et smukt men barsk landskab og tilbyder enestående udendørs oplevelser for både besøgende og beboere.

Haines Junction til Tok (467 km)

Nyd en kort vandretur denne morgen, inden I kører mod nord langs Kluanesøens smukke bredder. Stop ved Sheep Mountain, for at holde udkig efter Dall’s får, der græsser på bjergsiderne. Turen fortsætter ad den berømte Alaska Highway over de endeløse ødemarker. Ankomst i Tok, der ofte i folkemund kaldes ”Slædehundens hovedstad i Alaska”. Velkommen tilbage til Alaska.
 

Tok til Valdez (407 km)

Rundrejsen fortsætter ad Glenn Highway, hvorfra I kan nyde den smukkeste udsigt over Wrangellbjergene – Mt. Deborah, Mt. Sanford og Mt. Drum. Efter at have nået Richardson Highway, bør I stoppe ved den historiske landevejskro i Copper Center og se de særprægede ”fiskemøller” ved Copperfloden, der af de lokale bruges til at fange laks.

Kort derefter kommer Worthingtongletsjeren til syne. I kan gå til gletsjerens fod ad en promenade. Valdez, som ofte kaldes ”Alaskas Schweiz” er udgangspunkt for laksefisketure og guidede krydstogter til den enestående Columbiagletsjer. Besøg Alaska Pipeline terminalens endestation eller tag på en afslappende kajak- eller vandretur.
 

Valdez

I dag har I mulighed for at tage med på Meares Glacier Cruise (inkluderet i udflugtspakken), hvor I vil opleve den imponerende natur, som majestætiske Prince William Sound har at tilbyde - fantastiske gletschere, spændende dyreliv og en rig historie. 

På vej til Meares Glacier, vil kaptajnen sejle langs kysten og holde udkig efter dyrelivet. Her lever mange forskellige arter og I har mulighed for at se fx hav-oddere, sæler, søløver, pukkel eller orca hvaler, marsvin, ørne, lunder og skarver. Undervejs vil kaptajnen fortælle om dyrene men også om områdets historie med tidlige opdagelsesrejsende, guld- og kobber minedrift, olietransport, kommercielt fiskeri og om jordskælvet i 1964. Der vil blive serveret frokost og eftermiddag snack ombord. (Hvis Meares Glacier Cruise ikke sejler erstattes turen med et Columbia Glacier Cruise).
 

Valdez til Sheep Mountain Lodge (309 km)

I dag fører turen tilbage mod nord ad Richardson Highway med en utrolig smuk udsigt over Wrangell Mountains, hvor I, hvis vejret tillader det, kører tilbage til Glennallen. Herfra følger I Glenn Highway mod Palmer/Anchorage, indtil I når Sheep Mountain Lodge.

Resten af dagen står i fritidens og afslapningens tegn – I kan blot betragte den betagende udsigt eller tage del i forskellige aktiviteter. Et stisystem på mere end 20 km i nærheden af lodgen, er perfekt til spændende opdagelsesture og indbyder til at nyde det rige fugle- og planteliv. Der ligger vandrekort over området i alle hytter.

Sheep Mountain Lodge til Anchorage (172 km)

Kør mod syd ad Glenn Highway til Anchorage. Nogle af højdepunkterne på dagens køretur er Independence Mine i det smukke Hatcher-pas og de mange små idylliske byer i Mat-Su dalen. Dalen er hjemsted for et utal af gårde, der nyder godt af Alaskas natur og her har I mulighed for at nyde udsigten over Chugach-bjergene. Efter ankomst i Anchorage, er en afslappet aften i byen en oplagt mulighed.


VIDSTE DU...

I Anchorage bor der op mod 2.000 elge, og de deler på bedste vis de naturskønne omgivelser med lokalbefolkningen. Det er ikke usædvanligt at møde en elg, og specielt i slutningen af maj og begyndelsen af juni, hvor de små kalve lærer at gå med rundt, kan man møde dem i byens grønne områder og haver. Det sker også de slentrer en tur gennem byens gader, og her er der ingen tvivl om, hvem der skal holde tilbage for hvem - elgene har ”forgangsret”.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 43.396 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Anchorage retur
 • 15 hotelovernatninger
 • 15 dages billeje (type 4x4 SUV) inkl. forsikring
  Bemærk, at der på ruten forekommer kørsel på grusveje, og der kræves en speciel billeje-aftale, hvor forsikringen dækker kørsel på grusvej. Billejen, der er inkluderet i prisen, er derfor baseret på en 4x4 SUV og inkluderer den nødvendige forsikring.


Prisen INKLUDERER IKKE

 • Udflugtspakke
 • Måltider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Moderate og Superior.

 

ekstra oplevelser

Udflugtspakke

 • Denali National Park Backcountry Adventure, med bus og bush plane (heldagstur inkl. frokost)
 • Entre til Danali Nationalpark
 • Entre til Yukon Wildlife Preserve
 • 8½ times cruise fra Valdez til Meares Glacier / Columbia Glacier

Pris pr. person fra:
Voksen: 6.110 kr.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage i starten eller slutningen af turen.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011