På opdagelse i Alaska og Canadiske Yukon

Den store 15 dages kør-selv-ferie i Alaska og Canadas Yukon provins

Her er tale om den helt store kør-selv-ferie i Alaska, hvor I også slår et smut ind forbi Yukon-provinsen i Canada. Glæd jer til natur i verdensklasse. Her er gigantiske ødemarker, imponerende gletsjere, et rigt dyreliv og spændende nationalparker med høje bjerge og dybe fjorde.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får jeres helt personlige drømmerejse gennem de smukke landskaber i Alaska og Canada.

Fra 49.990 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 15 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode:
Primo juni - medio september.
Vi anbefaler juni - august

Startdag: 
Daglig

Varighed: 
15 dage/14 nætter

Længde:
Ca. 3.210 km

Klimapåvirkning:
8.007 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Anchorage - Talkeetna, Alaska (181 km)

Fra Anchorage kører I ad Glenn Highway mod nord til Wasilla og videre til Talkeetna. Undervejs kan I gøre et stop og besøge Alaska Native Heritage Center.

Talkeetna fungerer som base camp for bjergbestigere, på vej op på Mt. Denali; byen med 857 indbyggere ligger ved sammenløbet af floderne Talkeetna og Susitna. Byen har stadig megen af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning: træhytter, en landevejskro og klinkbeklædte butiksfacader ligger på rad og række i ujævne gader, og på de træbelagte fortove går lokale, bush pilots og originaler side om side.

Overnatning i Talkeetna

Talkeetna - Denali National Park indgang (169 km)

Denne formiddag venter jer en spændende Jet Boat tur. Oplev Denali's pragt og den store Alaska Range fra et spektakulært udsigtspunkt på Susitna-floden! Undervejs er der stop, hvor I kan se lokal kunst og håndværk og nyde panoramaudsigten. Alt i alt et uforglemmeligt og unikt flodeventyr. Herefter kører I ad Parks Highway, forbi imponerende skov- og bjerglandskaber, nordpå til Denali National Park. Turen er inkluderet i rejsens pris.

Herefter kører I afsted til Denali National Park. I har rigelig tid til at nyde det smukke landskabs langs med George Parks Highway undervejs til hotellet nær parkens indgang. Besøg evt. Denali Visitor Centre.

Overnatning nær indgangen til Denali National Park

Oplevelser i Denali National Park

I dag kan I glæde jer til oplevelser i og omkring Denali National Park. I kan vælge én af disse fire oplevelser, som er helt eller delvis inkluderet i turens pris:

 • Guidet kør-selv Jeep tur på Denali Highway - Denne køretur er nr. 2 på National Geographics liste over 'Drives of a Lifetime'. En 4-timers guided udflugt i en 4-hjulstrækker, hvor I kører ad en 217 km lang grusvej, der tager jer væk fra den slagne vej. Nyd udsigten over Alaska Range og Mt. Denali.
 • En halvdags bustur, hvor der venter jer en guidet fortælling om parkens historie. Undervejs er der mulighed for at spotte nogle af parkens beboere, da der er et rigt og varieret dyrelig. 
 • Denali Summit Flightseeing i små fly. Kom tæt på Alaskas majestætiske Mt. Denali, og nyd udsigten fra vinduessæderne i det lille fly. Tag et headset på og hør guide beskrive turen, mens I flyver over de snedækkede tinder og gletsjerudskårne dale i Denali National Park.
  (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 2.200 kr. pr. person).
 • Med helikopter til Denali Glacier. Mærk suset i maven når helikopteren lægger an til landing i det enorme Denali National Preserve. Undervejs til den massive Yanert-gletsjer, vil piloten guide jer om området i flyver over, og måske I også får øje på nogle rensdyr, elge eller  bjørne. 
  (Deltagelse på denne tur kræver en ekstra betaling på ca. 3.500 kr. pr. person).

Overnatning nær indgangen til Denali National Park. 

 

Denali - Fairbanks, Alaska (198 km)

Fra Denali fortsætter I turen ad Parks Highway mod nord og Fairbanks. Nyd de utroligt smukke skove og imponerende bjerglandskaber, mens I kører gennem byerne Healy, Nenana og Ester - en gammel guldgraverby.

Om eftermiddagen kan I gå ombord på hjuldamperen Discovery III; glæd jer til et uforglemmeligt 3-timers krydstogt ind i hjertet af Alaska, ad floderne Chena og Tanana på den eneste autentiske og fungerende hjuldamper i hele Alaska (turen er inkluderet i rejsens pris). Dette krydstogt med guide byder på spændende fortællinger om områdets naturhistorie og Athabasca-indianernes kultur. I kan se frem til at opleve vandflyvere lette, se slædehunde og være vidne til ”flodernes forening”, samt at få mere at vide om de gamle Athabasca-indianeres kultur. 

I fortsætter frem til den gamle guldgraverby Fairbanks, hvor dagen slutter.  

Overnatning i Fairbanks

Fairbanks - Tok, Alaska (325 km)

Kør syd ad Richardson Highway gennem skove med hvid birk og rødgran, der ofte ligger tæt og idyllisk nær Tananafloden. Nyd naturens rå skønhed, mens I kører ind i Alaskabjergkæden, der flere steder forløber parallelt med Alaska Pipeline. Undervejs kører I gennem byen North Pole, der er et bestemt hus, der er  blandt de mest berømte huse i Alaska, nemlig julemandens hus.  

Dagen ender i Tok, der kaldes for slædehundenes hovedstad. Byen er ikke meget mere end et lille stop på vejen og består af et par tankstationer, gavebutikker, cafeer og hoteller til de highwayrejsende - men også et par museer. 

Overnatning i Tok

 

Tok - Dawson City, Yukon (297 km)

Top of the World Highway (bemærk, at noget af vejen er grusvej) bringer jer gennem det vidtstrakte bagland og områder med guldminer. Når I kommer til det højeste punkt på vejen, åbenbarer landskabet sig i en fantastisk udsigt. Inden I når til Dawson City, krydser I over Yukonfloden med en statslig færge. Når I ankommer i Dawson City, føles det som at træde ind i et andet århundrede. Oplev det gamle Klondike i al sin storslåede stil og charme.

Overnatning i Dawson City
 

Dawson City

I dag har I hele dagen til at besøge alle de historiske seværdigheder i Dawson City: SS Keno – den sidste hjuldamper, der sejlede på Yukonfloden fra Whitehorse, Jack London Interpretive Center med digterens originale hytte, bymuseet med audiovisuelle rundvisninger, Dredge #4 – bygget i 1912 i den kendte Bonanza Creek, Grand Palace Theatre – hjemsted for ”Gaslight Follies Show” og Diamond Tooth Gertie’s Casino med lovligt spil og ”Can-Can” danseshows.

I bør desuden tage den korte køretur ad Ridge Road til toppen af Midnight Dome, hvorfra udsigten over Dawson, Ogilviebjergene, Yukon og Klondikefloderne er ganske fantastisk.

Overnatning i Dawson City
 

Dawson City - Whitehorse, Yukon (532 km)

Nyd det omkringliggende landskab, mens I kører mod syd. Hold pause ved Five Finger Rapids og tag en vandretur ned til Yukonflodens bred. Sent på eftermiddagen når I frem til Yukons hovedstad, Whitehorse – en by, som er en unik kombination af pionerværdier og moderne byliv.

Overnatning i Whitehorse

 

Oplevelser i og omkring Whitehorse

I dag er der tid til at udforske lokalområdet og se hvad Whitehorse kan tilbyde sine besøgende. I bør bestemt tage en tur til Yukon Wildlife Preserve (inkluderet i rejsens pris), et enestående område med vilde dyr, hvor I vil kunne opleve ikke mindre end 10 forskellige nord-canadiske arter af pattedyr i deres naturlige omgivelser. Yukon Wildlife Preserve dækker over mere end 700 hektar og giver jer optimale muligheder for at se vilde dyr og måske få nogle gode billeder med hjem.

Overnatning i Whitehorse

Whitehorse til Haines Junction, Yukon (154 km)

Dagens etappe, på bare et par timers kørsel, går mod vest ad den historiske Alaska Highway til Haines Junction, der er kendt som porten til Kluane National Park and Reserve. Sammen med Tatshenshini-Alsek-parken i Britisk Columbia, Wrangell-St. Elias National Park og Glacier Bay National Park i Alaska udgør Kluane National Park and Reserve det største internationalt beskyttede område på jorden, og det er udpeget til UNESCOs verdensarvsliste. 

Haines Junction er det eneste, der ikke er stort her i Kluane-landet. Byen har en befolkning på omkring 800 indbyggere, hvilket er færre end antallet af grizzlybjørne i Kluane National Park. Parken er hjemsted for Canadas højeste top og verdens største non-polare isdækkede område, der gemmer sig på bagsiden af bjergene, der giver Haines Junction en spektakulær kulisse.

Haines Junction er virkelig en ødemark. Byen, der er omgivet af et smukt men barsk landskab, tilbyder enestående udendørs oplevelser for både besøgende og beboere.

Overnatning i Haines Junction

 

Haines Junction - Tok, Alaska (467 km)

Nyd en kort vandretur denne morgen, inden I kører mod nord langs Kluanesøens smukke bredder. Stop ved Sheep Mountain, for at holde udkig efter Dall’s får, der græsser på bjergsiderne. Turen fortsætter ad den berømte Alaska Highway over de endeløse ødemarker. Ankomst i Tok, der ofte i folkemund kaldes ”Slædehundens hovedstad i Alaska”. Velkommen tilbage til Alaska.

Overnatning i Tok
 

Tok - Valdez, Alaska (407 km)

Rundrejsen fortsætter nu ad Glenn Highway, hvorfra I kan nyde den smukkeste udsigt over Wrangellbjergene – Mt. Deborah, Mt. Sanford og Mt. Drum. Efter at have nået Richardson Highway, bør I stoppe ved den historiske landevejskro i Copper Center og se de særprægede ”fiskemøller” ved Copperfloden, der af de lokale bruges til at fange laks. Kort derefter kommer Worthingtongletsjeren til syne. I kan gå til gletsjerens fod ad en sti. 

Valdez, som ofte kaldes ”Alaskas Schweiz” er udgangspunkt for laksefisketure og guidede krydstogter til den enestående Columbiagletsjer. Her er mulighed for at tage på en afslappende kajak- eller vandretur.

Overnatning i Valdez
 

Oplevelser i Valdez og Prince Williams Sound

I dag kan I glæde jer til at opleve noget af Alaskas magi på et 7-timers krydstogt fra Valdez til Columbia Glacier, den største tidevandsgletsjer i det sydlige centrale Alaska. I vil opleve den imponerende natur, som majestætiske Prince William Sound har at tilbyde - fantastiske gletsjere, spændende dyreliv og en rig historie. 

I sejler langs kysten og kan holde holde udkig efter dyrelivet. Her lever mange forskellige arter og I har mulighed for at se fx hav-oddere, sæler, søløver, pukkel eller orca hvaler, marsvin, ørne, lunder og skarver. Undervejs vil kaptajnen fortælle om dyrene men også om områdets historie med tidlige opdagelsesrejsende, guld- og kobber minedrift, olietransport og kommercielt fiskeri. Der vil blive serveret frokost og eftermiddag snack ombord. Turen er inkluderet i rejsens pris.

Overnatning i Valdez

 

 

Valdez - Sheep Mountain Lodge, Alaska (309 km)

I dag fører turen tilbage mod nord ad Richardson Highway med en utrolig smuk udsigt over Wrangell Mountains, hvor I, hvis vejret tillader det, kører tilbage til Glennallen. Herfra følger I Glenn Highway mod Palmer/Anchorage, indtil I når Sheep Mountain Lodge.

Resten af dagen står i fritidens og afslapningens tegn – I kan blot betragte den betagende udsigt eller tage del i forskellige aktiviteter. Et stisystem på mere end 20 km i nærheden af lodgen, er perfekt til spændende opdagelsesture og indbyder til at nyde det rige fugle- og planteliv. Der ligger vandrekort over området i alle hytter.

Overnatning på Sheep Mountain Lodge

Sheep Mountain Lodge - Anchorage, Alaska (172 km)

Kør mod syd ad Glenn Highway til Anchorage. Nogle af højdepunkterne på dagens køretur er Independence Mine i det smukke Hatcher-pas og de mange små idylliske byer i Mat-Su dalen. Dalen er hjemsted for et utal af gårde, der nyder godt af Alaskas natur og her har I mulighed for at nyde udsigten over Chugach-bjergene. 

Efter ankomst i Anchorage er turen slut, men det er oplagt at forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage, så I kan nyde en afslappet aften i byen og få set lidt nærmere på Alaskas største by.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 49.990 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Anchorage retur
 • 14 hotelovernatninger
 • 3 x morgenmad
 • Talkeetna Wilderness Adventure Jet Boat 
 • Én af følgende fire udflugter i Denali: Guidet Jeep tur på Denali Highway, En halvdags bustur med guide, Denali Summit Flightseeing i små fly (mod ekstra betaling på ca. 2.200 kr. pr. person) eller Helikoptertur til Denali Glacier (mod ekstra betaling på ca. 3.500 kr. pr. person).
 • Riverboat Discovery Cruise
 • Èntre til Yukon Wildlife Preserve
 • Prince William Sound Columbia Glacier Cruise inkl. frokost
 • 15 dages billeje (type 4x4 SUV) inkl. forsikring
  Bemærk, at der på ruten forekommer kørsel på grusveje, og der kræves en speciel billeje-aftale, hvor forsikringen dækker kørsel på grusvej. Billejen, der er inkluderet i prisen, er derfor baseret på en 4x4 SUV og inkluderer den nødvendige forsikring.


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Vej- og tunnelafgifter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Bemærk dog, at hotellerne i Tok, Dawson City, Haines Junction og Valdez er de bedste tilgængelige hoteller i de enkelte områder, men de kategoriseres lavere end 3 stjerner.  

 

Ekstra oplevelser

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage i starten eller slutningen af turen.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011