På opdagelse i Alaska og Canadiske Yukon

den store 17 dages Kør-selv-ferie i Alaska og canadas yukon provins

Her er tale om den helt store kør-selv-ferie i Alaska, hvor I også slår et smut ind forbi Yukon-provinsen i Canada. Glæd jer til natur i verdensklasse. Her er gigantiske ødemarker, imponerende gletsjere, et rigt dyreliv og spændende nationalparker med høje bjerge og dybe fjorde.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får jeres helt personlige drømmerejse gennem de smukke landskaber i Alaska og Canada.

Fra 29.912 kr.
pr. person i dobbeltværelse for 17 dages kør-selv-ferie med hotel og billeje.

Rejseperiode:
Juni - august

Startdag: 
Juni:
Alle dage undtaget d. 1., 2., 7., 16. og 30.
Juli:
Alle dage undtaget d. 7. og 15.
August:
Alle dage undtaget d. 11. og 16.-31.   

Varighed:
17 dage / 16 nætter

Længde:
3.479 km
 

 

Vi skræddersyer din kør-selv-ferie
- kontakt vores rejsespecialister:

Få et tilbud

Dagsprogram

Anchorage - Talkeetna (181 km)

Fra Anchorage kører I ad Glenn Highway mod nord til Wasilla og videre til Talkeetna. Undervejs kan I gøre et stop og besøge Alaska Native Heritage Centre.

Talkeetna fungerer som base camp for bjergbestigere, på vej op på Mt. McKinley; byen med 857 indbyggere ligger ved sammenløbet af floderne Talkeetna og Susitna. Byen har stadig megen af sin oprindelige charme fra tiden omkring århundredeskiftet, hvor den var centrum for guldgravning: træhytter, en landevejskro og klinkbeklædte butiksfacader ligger på rad og række i ujævne gader, og på de træbelagte fortove går lokale, bush pilots og originaler side om side.

 

Talkeetna til Denali (169 km)

I dag har I mulighed for at opleve den sydlige del af Denali, eller I kan tage tidligt afsted og køre til Denali National Park. I har rigelig tid til at se nationalparkens storhed, nyde de mange seværdigheder langs med George Parks Highway, eller I kan vælge at ankomme tidligt til hotellet nær parkens indgang, for at deltage i en valgfri udflugt eller besøge Denali Visitor Centre.
 

Oplevelser i Denali National Park

Denne heldags-bustur med guide fører 148 km igennem Denali National Park til Denali Backcountry Lodge (turen er inkluderet i udflugtspakken). Under turen til lodgen, hjælper den erfarne chauffør og guide med at holde udkig efter bjørne, elge, caribou rensdyr, Dall’s får og andre dyr, mens der fortælles om områdets biologi og geologi. Undervejs, er der utallige pauser med mulighed for at se dyr, tage billeder og strække benene.

Efter ankomst til lodgen, er der mulighed for en spadseretur i den skønne natur, eller I kan prøve at vaske guld. I vender tilbage til nationalparkens indgang i et lille bush plane. Hvis vejret tillader det, flyver piloten tæt forbi Mt. Denali.
 

Denali til Fairbanks (198 km)

Kør den korte tur over Nenana (Alaska Ice Classics) til Fairbanks. Byen, der også kaldes Golden Heart City of Alaska, er porten til baglandet og har om sommeren næsten 24 timers dagslys. Brug eftermiddagen på at besøge det kendte Alaska University Museum med Alaskas største udstilling af naturhistoriske genstande.

 

Fairbanks

I Fairbanks er der mulighed for at deltage i en unik dagstur til den nordlige polarcirkel og den gigantiske ødemark. Derudover kan det anbefales at køre en tur langs Chena Hot Springs road (hold øje med elge!), at tage på vandretur og besøge Chena Hot Springs Resort. Her kan I slappe af i den store indendørs pool eller nyde et bad i klippesøen udenfor.
 

Fairbanks til Tok (325 km)

Kør syd ad Richardson Highway gennem skove med hvid birk og rødgran, der ofte ligger tæt og idyllisk nær Tananafloden. Nyd naturens rå skønhed, mens I kører ind i Alaskabjergkæden, der flere steder forløber parallelt med Alaska Pipeline. Tok er ikke meget mere end et lille stop på vejen og omfatter kun tankstationer, gavebutikker, cafeer og hoteller til de highwayrejsende.

 

Tok til Dawson City (297 km)

Top of the World Highway (bemærk, at noget af vejen er grusvej) bringer jer gennem det vidtstrakte bagland og områder med guldminer. Når I kommer til det højeste punkt på vejen, åbenbarer landskabet sig i en fantastisk udsigt. Inden I når til Dawson City, krydser I over Yukonfloden med en statslig færge. Når I ankommer i Dawson City, føles det som at træde ind i et andet århundrede. Oplev det gamle Klondike i al sin storslåede stil og charme.
 

Dawson City

I dag har I hele dagen til at besøge alle de historiske seværdigheder i Dawson City: SS Keno – den sidste hjuldamper, der sejlede på Yukonfloden fra Whitehorse, Jack London Interpretive Center med digterens originale hytte, bymuseet med audiovisuelle rundvisninger, Dredge #4 – bygget i 1912 i den kendte Bonanza Creek, Grand Palace Theatre – hjemsted for ”Gaslight Follies Show” og Diamond Tooth Gertie’s Casino med lovligt spil og ”Can-Can” danseshows.

I bør desuden tage den korte køretur ad Ridge Road til toppen af Midnight Dome, hvorfra udsigten over Dawson, Ogilviebjergene, Yukon og Klondikefloderne er ganske fantastisk.

 

Dawson City til Whitehorse (532 km)

Nyd det omkringliggende landskab, mens I kører mod syd. Hold pause ved Five Finger Rapids og tag en vandretur ned til Yukonflodens bred. Sent på eftermiddagen når I frem til Yukons hovedstad, Whitehorse – en by, som er en unik kombination af pionerværdier og moderne byliv.

 

Whitehorse til Skagway (176 km)

Kør mod syd ad South Klondike Highway, der forbinder Yukonterritoriet med Inside Passage færgesystemet i Alaska. Også kendt som Skagway – Carcross Road, er vejen et godt udgangspunkt for enestående udsigter over landskabet, mens I kører fra Whitepasset ned til Skagway. Vejen snor sig gennem det subalpine landskab i Tormented Valley til Tutshisøen, Tagishsøen og den meget kendte og ofte fotograferede Emeraldsø. Resten af dagen kan med fordel bruges til at udforske området omkring Skagway på egen hånd.
 

Skagway til Haines (1 time med færge/8 km kørsel)

Brug morgenen i Skagway og besøg nogle af byens gamle bygninger. Tag eftermiddagsfærgen til Haines. Sejlturen er smuk og afslappende langs med Lynn Canal, en af de mange smukke og uberørte fjorde i verden. Fjordens klippevægge rejser sig stejlt 2.000 meter i vejret.

I ankommer til Haines, der ligger i Valley of the Eagles. Her samles omkring 4.000 hvidhovedede havørne på en strækning på 8 km langs med Chilkatfloden i nærheden af Haines og Klukwan. Ørnene kommer fra overalt i Alaska, British Columbia og helt fra staten Washington for at fange laks. Fra begyndelsen af oktober måned, er det muligt at se hundredevis af ørne langs med sandbankerne eller i de nærliggende popler.
 

Haines til Haines Junction (238 km)

Haines Highway snor sig fra Haines over Chilkatpasset – det højeste punkt på denne highway. Klukshupasset er et yndet fiskested for de lokale om sommeren og her er der gode muligheder for at tage flotte billeder. Kør igennem Chilkat Bald Eagle Preserve, inden I ankommer i Kluane National Park. Kluaneregionen har verdens største ikke-polare ismarker. Besøg Sheep Mountain Visitor Center med flotte udstillinger om flora og fauna. Der er udsigtskikkerter, så I kan iagttage Dall’s får på bjergsiderne.
 

Haines Junction til Tok (467 km)

Nyd en kort vandretur denne morgen, inden I kører mod nord langs Kluanesøens smukke bredder. Stop ved Sheep Mountain, for at holde udkig efter Dall’s får, der græsser på bjergsiderne. Turen fortsætter ad den berømte Alaska Highway over de endeløse ødemarker. Ankomst i Tok, der ofte i folkemund kaldes ”Slædehundens hovedstad i Alaska”. Velkommen tilbage til Alaska.
 

Tok til Valdez (407 km)

Rundrejsen fortsætter ad Glenn Highway, hvorfra I kan nyde den smukkeste udsigt over Wrangellbjergene – Mt. Deborah, Mt. Sanford og Mt. Drum. Efter at have nået Richardson Highway, bør I stoppe ved den historiske landevejskro i Copper Center og se de særprægede ”fiskemøller” ved Copperfloden, der af de lokale bruges til at fange laks.

Kort derefter kommer Worthingtongletsjeren til syne. I kan gå til gletsjerens fod ad en promenade. Valdez, som ofte kaldes ”Alaskas Schweiz” er udgangspunkt for laksefisketure og guidede krydstogter til den enestående Columbiagletsjer. Besøg Alaska Pipeline terminalens endestation eller tag på en afslappende kajak- eller vandretur.
 

Valdez

I dag har I mulighed for at tage med på Meares Glacier Cruise, hvor I vil opleve den imponerende natur, som majestætiske Prince William Sound har at tilbyde - fantastiske gletschere, spændende dyreliv og en rig historie. 

På vej til Meares Glacier, vil kaptajnen sejle langs kysten og holde udkig efter dyrelivet. Her lever mange forskellige arter og I har mulighed for at se fx hav-oddere, sæler, søløver, pukkel eller orca hvaler, marsvin, ørne, lunder og skarver. Undervejs vil kaptajnen fortælle om dyrene men også om områdets historie med tidlige opdagelsesrejsende, guld- og kobber minedrift, olietransport, kommercielt fiskeri og om jordskælvet i 1964. Der vil blive serveret frokost og eftermiddag snack ombord.  (Cruiset er inkluderet i udflugtspakken).

Valdez til Sheep Mountain Lodge (309 km)

I dag fører turen tilbage mod nord ad Richardson Highway med en utrolig smuk udsigt over Wrangell Mountains, hvor I, hvis vejret tillader det, kører tilbage til Glennallen. Herfra følger I Glenn Highway mod Palmer/Anchorage, indtil I når Sheep Mountain Lodge.

Resten af dagen står i fritidens og afslapningens tegn – I kan blot betragte den betagende udsigt eller tage del i forskellige aktiviteter. Et stisystem på mere end 20 km i nærheden af lodgen, er perfekt til spændende opdagelsesture og indbyder til at nyde det rige fugle- og planteliv. Der ligger vandrekort over området i alle hytter.

Sheep Mountain Lodge til Anchorage (172 km)

Kør mod syd ad Glenn Highway til Anchorage. Nogle af højdepunkterne på dagens køretur er Independence Mine i det smukke Hatcher-pas og de mange små idylliske byer i Mat-Su dalen. Dalen er hjemsted for et utal af gårde, der nyder godt af Alaskas natur og her har I mulighed for at nyde udsigten over Chugach-bjergene. Efter ankomst i Anchorage, er en afslappet aften i byen en oplagt mulighed.


VIDSTE DU...

I Anchorage bor der op mod 2.000 elge, og de deler på bedste vis de naturskønne omgivelser med lokalbefolkningen. Det er ikke usædvanligt at møde en elg, og specielt i slutningen af maj og begyndelsen af juni, hvor de små kalve lærer at gå med rundt, kan man møde dem i byens grønne områder og haver. Det sker også de slentrer en tur gennem byens gader, og her er der ingen tvivl om, hvem der skal holde tilbage for hvem - elgene har ”forgangsret”.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 29.912 kr.

Prisen inkluderer

  • 16 hotelovernatninger 
  • Færgeoverfart fra Skagway til Haines (bil og passagerer)
  • 16 dages billeje (type 4x4 SUV) inkl. forsikring
  • Bemærk, at der på ruten forekommer kørsel på grusveje, og der kræves en speciel billeje-aftale, hvor forsikringen dækker kørsel på grusvej. Billejen, der er inkluderet i prisen er derfor baseret på en 4x4 SUV og inkluderer den nødvendige forsikring.


Prisen INKLUDERER IKKE

  • Flybillet
  • Udflugtspakke
  • Måltider
  • Rejse- og afbestillingsforsikring

Om rejsen

Der kan vælges mellem følgende hotelkategorier:
Moderate og Superior.

 

ekstra oplevelser

Udflugtspakke

  • Denali National Park Backcountry Adventure, med bus og bush plane (heldagstur inkl. frokost)
  • 6-8 timers cruise fra Valdez til Meares Glacier / Columbia Glacier  

Pris pr. person fra:
Voksen: 5.095 kr.

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud