Anchorage og Kenaihalvøens vilde natur

7 dages kør-selv-forslag til Kenaihalvøen - "Alaskas udendørs legeplads"

Alaska er indbegrebet af smuk natur - når det er bedst! Kenai Fjords National Park, der også kaldes "Alaskas udendørs legeplads", har utallige gletsjere og et rigt dyreliv, der spænder fra adskillige fuglearter til bjørne og hvaler.

På dette 7-dages kør-selv-forslag besøger I også Homer, med tilnavnet "Helleflynderes hovedstad", der tilbyder rigtig gode kulinariske oplevelser. Homer er en charmerende lille by, der sætter pris på det kulturelle og her findes både teatre, museer og kunstgallerier.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse i naturskønne Alaska.

Fra 31.417 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse for 7 dages kør-selv-ferie med hotel, billeje og et udvalg af udflugter.

Rejseperiode:
Medio maj - medio september.
Vi anbefaler juni - august.

Turen starter: Dagligt

Varighed:
7 dage / 6 nætter

Længde:
Ca. 870 km

Klimapåvirkning:
5.810 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Afrejse Danmark - Anchorage

Velkommen til Anchorage.

Efter ankomst i lufthavnen afhenter I jeres lejebil og kører mod hotellet i Anchorage. 

Anchorage er Alaskas største by, der virker som en god blanding af provinsby og metropol, og næsten uanset hvor I befinder jer, er der udsigt til de omkringliggende bjerge.

Overnatning i Anchorage

 

Anchorage - Whittier og Prince William Sound - Seward (239 km)

Dagen starter med en køretur på Seward Highway til maleriske Turnagain Arm. Turnagain Arm er en havbugt med verdens næsthøjeste tidevandsforskel på mere end 9 meter. Der er her en enestående mulighed for at se hvidhvaler, der jager laks i bugten. Hold også øje med Dall’s får langs med vejen.

Fra Portage kører I ad Portage Glacier Road og gennem Anton Anderson Memorial tunnel i bjerget til havnebyen Whittier. Her går I ombord på et skib fra '26 Glacier Cruise' og bliver ført dybt ind i Prince William Sound. I kommer så tæt på gletsjere, at I kan høre dem bevæge sig, mens I nyder de strålende blå nuancer. I vil kunne opleve flere typer af gletsjere, herunder Alpine Hanging, Piemonte og Tidewater. Måske I oplever det imponerende syn, når isen kælver og afbrækkede isflager styrter i vandet og bliver til isbjerge. Der er frokost er inkluderet ombord på skibet - og turen er inkluderet i rejsens pris.

Når I sidst på eftermiddagen er tilbage i sikker havn i Whittier, er der blot ca. 2 timers kørsel til Seward.

Overnatning i Seward
 

Oplevelser i Seward og Kenai Fjords National Park

Hele dagen er afsat til at nyde Seward og omegn og I kan vælge én af disse fem oplevelser, som er inkluderet i turens pris:

 • Kajak-eventyr fra Tonsina Point. I sejler I Resurrection Bay, der er er omgivet af snedækkede bjerge og hjemsted for adskillige af Alaskas statsparker, hvor der findes talrige muligheder for at vandre, sejle i havkajak og udforske naturen.
 • Bear Lake Kajak eller Kanotur med guide. Hop i bådene og sejl afsted på denne naturskønne lokale sø, hvor Sockeye-laksen holder til. Undervejs er der stop ved laksedammen.
 • Vildmarkshundeslædetur - Besøg Seavey Family Homestead i Seward, en sommer-camp for Iditarod-atleter! Mød hundene og oplev deres begejstring, når de spændes for sommerslæderne. I får en tur på ca. 3 km gennem den naturskønne regnskov.
 • Vandretur på Exit Glacier. Et vandreeventyr og  en fantastisk mulighed for at se juvelen i Resurrection River Valley - Exit Glacier. Oplev en massiv mur af blå is, der bevæger sig ned af bjergsiden fra Harding Ice Field ned til Resurrection River.
 • Resurrection Bay Wildlife Cruise - Tag med på et 3½ times Kenai Fjords krydstogt i Resurrection Bay. I sejler langs den barske kystlinje og forbi Bear Glacier. I kommer tæt på søløve- og havfuglekolonier og glem nu ikke at holde udkig efter hvaler, havoddere, Dalls marsvin, ørne og bjerggeder.

Tilbage i Seward kan I besøge Sealife Centre.

Overnatning i Seward

Seward - Homer (270 km)

Fortsæt rundrejsen og kør ad Sterling Highway – en yderst malerisk rute med kilometervis af den smukkeste natur, herunder sneklædte bjerge og de mange aktive vulkaner, som går under navnet ”Ring of Fire” med Mt. IIiamna, Mt. Redoubt og Mt. Augustine; der er desuden dybe havskrænter, fremragende muligheder for laksefiskeri langs med Kenaifloden og en betagende kystlinje.

Homer ligger med et enestående blik mod syd, der ikke bare er smukt, men absolut overvældende. De ujævne Kenaibjerge ligger spredt ud over det skinnende vand i Kachemak Bay. Homer er udover sin pittoreske beliggenhed kendt for at være et godt sted at fiske. Der er mulighed for at fange kongelaks fra maj til juni og sølvlaks i august. Og så kan man se frem til at fange helleflyndere på størrelse med køer fra maj til september.

Overnatning i Homer


 

Homer

Med kælenavne som ”Havets kosmiske Hamlet” og ”Helleflynderes hovedstad”, må byen simpelthen være noget særligt. Når I ser det første betagende glimt af Homer Spit fra Sterling Highway, forstår I hvorfor de mange besøgende er fascineret af Homers placering og atmosfære. Kenaibjergene, fyldt med gamle gletsjere og et rigt dyreliv, ligger som vogtere over Kachemak Bay.

Kun få byer har så meget at byde på kulinarisk som Homer, hvor der findes en kaffebar på hvert gadehjørne, side om side med gourmet sandwichbarer og fine restauranter. Det er meget atypisk for småbyerne i Alaska. Kunstgallerier, museer, teatre og musiksteder gør Homer til den kulturelle hovedstad i det sydligt-centrale Alaska.

Brug dagen til at udforske området - lej fx en kajak og tag en tur til en fjern bugt, hop med på et naturskønt krydstogt og hold udkig efter det varierede dyreliv som hvaler, sæler, havoddere og en lang række kystfugle. Hvis I ønsker at observere Grizzlybjørne tæt på, så tag med på en
naturskøn flightseeing-tur til Katmai-kysten. (Disse forslag er ikke inkluderet).

Overnatning i Homer
 

Homer - Girdwood (297 km)

Tag afsked med Homer og kør tilbage ad den maleriske Sterling Highway til Ninilchik – den ældste by på Kenaihalvøen. Det Russisk-Amerikanske Kompagni grundlagde Ninilchik i 1820erne til sine ældre ansatte, der ikke var i stand til at rejse den lange vej til Rusland. Snart fulgte flere tilflyttere og i 1901 blev byens russisk-ortodokse kirke bygget.

Fortsæt mod øst ad Sterling Highway og derefter mod nord på Seward Highway, for at køre mod Girdwood. Undervejs har vi inkluderet adgang til Alaska Wildlife Conservation Center, som yder pleje og rehabilitering til sårede og forældreløse vilde dyr. Her kan du trygt komme tæt på, observere og fotografere nogle af Alaskas største landdyr, herunder elge, bisoner, elge, hjorte, rensdyr, bjørne og moskusokser. Turen er inkluderet i rejsens pris. 

Herfra kører I til Girdwood og Hotel Aleyeska, hvor I kan tage svævebanen op på Alyeska-bjerget og få en imponerende udsigt over Turnagain Arm, op til syv "hængende" gletsjere og de endeløse bjergtoppe i Chugach-bjergkæden.

Overnatning i Girdwood

Girdwood til Anchorage (62 km)

Når I kører tilbage mod Anchorage, bør I nyde den enestående udsigt over Kenaihalvøen, mens I kører over Turnagain Arm. Hvis I har tid og lyst, kan I gå en tur langs med vandet i Potter Point Park. Hold udkig efter hvidhvalerne, på vej ind og ud af havbugten Cook Inlet, eller nyd synet af de mange Dall’s får på bjergsiderne.

Tilbage i Anchorage skutter jeres kør-selv-ferie i Alaske - med mindre I vælger at tage videre ud på flere eventyr i denne skønne del af USA. Har I en aftenafgang fra Anchorage kan I evt. besøge Alaska Native Heritaget Center i udkanten af byen eller benytte dagen til en udflugt fra Anchorage. 
 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 31.417 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup/Billund-Anchorage retur
 • 6 hotelovernatninger
 • Med '26 Glacier Cruise' til Prince William Sound inkl. frokost
 • Én af følgende fem udflugter i Seward: Kajak-eventyr fra Tonsina Point, Bear Lake Kajak eller Kanotur med guide, Vildmarkshundeslædetur, Vandretur på Exit Glacier eller Resurrection Bay Wildlife Cruise 
 • Èntre til Alaska Wildlife Conservation Center
 • Èntre til Alyeska svævebane 
 • 1 uges billeje inkl. forsikring


Prisen inkluderer ikke

 • Måltider
 • Vej- og tunnelafgifter
 • Rejse- og afbestilligsforsikring

Om rejsen

Denne tur er beregnet på standard hoteller.
Ønsker I Superior hoteller undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

 

Ekstra oplevelser

Forlæng rejsen
I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Anchorage.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011