Musik og flagermus i Austin

Det modsatte Texas

Mange forbinder Texas med cowboyer, åbne vidder og traditionelle værdier. På mange måder står statshovedstaden Austin for mange af de modsatte værdier. Den velhavende og progressive storby er blandt andet fyldt med live-musik og.... flagermus. 

De mange koncertsteder og gademusikere har givet Austin titlen som "Live Music Capital of the World", hvor rock og anden moderne musik er det, man finder mest af. Men man kan finde alle typer musik, fra country til klassisk. Koncertstederne er blandt andet koncentreret omkring 6th Street, men overalt i det centrale Austin kan man finde steder med live-musik. Tjek også om der er en musik-festival når du planlægger dit besøg. Blandt andet vil man i marts kunne opleve den store kulturfestival South by Southwest. 

Så tilbage til flagermusene. Baggrunden er at Austin siden 80'erne er hjemsted for verdens største koloni af urbane flagermus. Over 1,5 millioner flagermus har undersiden af Ann W. Richards Congress Avenue Bridge i central Austin, som deres hovedkvarter. Flagermusene er med tiden blevet et vartegn for Austin, og de tiltrækker mange tilrejsende hvert år. Det er både informationscenter og sightseeing-ture fokuseret på flagermusene. 

Generelt er byen åben overfor nye ideer og trender, hvor mange indbyggere har taget til sig det uofficielle slogan "Keep Austin Weird". 

Derudover er byen domineret at både politik, store universiteter samt for at huse kontorer for nogle af de største amerikanske virksomheder.

Kort

Vis på kort