New Yorks hemmelige cocktail-barer

Prøv en aften på en speakeasy

Glem alt om bredskuldrede dørmænd, smadrede glas på fortovet og pulserende basrytmer. Nogle af de mest populære barer i New York gør en dyd ud af diskretion og kan være nærmest umulige at finde, hvis man ikke kender dem. De såkaldte speakeasy-barer stammer fra dengang, det var forbudt at sælge alkohol i USA, under forbudstiden fra 1920 til 1933. Deraf navnet speakeasy (tal roligt). Nutidens udgave af de hemmelige barer tiltrækker en bred flok af newyorkere, som kommer for den afdæmpede belysning, velkomponerede cocktails og eksklusive stemning. Det kan nemlig være svært at blive lukket ind, hvis man ikke har en reservation, kender et kodeord eller lever op til et udefinerbart krav om at være ”cool nok.”

Inspiration

Milk & Honey - anonym cocktalbar
Milk & Honey på Manhattans Lower East Side er sådan et sted. Bank på den anonyme gadedør og bliv mødt af en tjener, som (medmindre du er iført turistuniform, mavebælte og vandresko eller på anden vis skriger ”uncool”) viser dig ind i den aflange, mørke bar. Man sidder i båse som på en diner, og her er ingen drinkskort. I stedet bestiller man ved at vælge alkohol og smag, fx rom og mynte eller gin og hindbær, som bartenderen frit fortolker. Resultatet er som regel langt bedre end de gammelkendte Cosmopolitans og Gin & Tonics.

Don't Tell - bar med indgang gennem telefonboks i hotdogbod
I hyggelige East Village ligger baren Please Don’t Tell, som er en af de mere kendte speakeasies på grund af dens specielle indgang. I hotdogboden Crif Dogs står en telefonboks, som man går ind i, løfter røret og får kontakt til en tjener. Er der plads, bliver man lukket ind via telefonboksen.

Den underjordiske speakeasy Little Branch
Helt så meget mystik er der ikke over den underjordiske speakeasy Little Branch i West Village. Indgangen er en anonym kælderdør, men den afsløres af og til af en kø af cocktailhungrende gæster, som venter på at blive lukket ned i mørket. Little Branch har et drinkskort med navne som Rum Swizzle, Vodka Fitzgerald og Bartender’s Choice, som serveres med metalsugerør og kan drikkes til livejazz på udvalgte dage.

Kort

Vis på kort