Newseum i Washington D.C.

Ytringsfrihedens højborg

"Vi forklarer, forsvarer og promoverer ytringsfriheden, religionsfriheden og pressefriheden", hedder det sig på Newseum. Det moderne museum, der ligger et stenkast fra det magtfulde Capitol og The White House, er dedikeret til disse friheder beskyttet under "the 1st Amendment" i Den Amerikanske Forfatning. Her får I et spændende og meget interaktivt indblik i amerikansk pressehistorie, frihedskampe og internationale begivenheder, hvilket har gjort Newseum til et af Washingtons mest populære museer.

Inspiration

The First Rough Draft of history

"Journalism is the first rough draft of history", sagde den berømte amerikanske aviskonge og forelægger Philip L. Graham i sin tid. Og det er i den grad sandt på Newseum i Washington D.C., der netop kigger på historien gennem ;pressens linse. På 7 etager med interaktive udstillinger, 15 gallerier og 15 teatre kan I opleve bevægende Pulitzer-belønnede pressebilleder, World Trade Centers antenner og 9/11-pressedækningen og mindes timerne omkring Berlinmurens fald med tv-klip, der vises ved siden af et stykke af den originale mur.

En fejring af frihederne

For amerikanerne er ytringsfriheden en ubrydelig værdi. Så vigtig, at den udgør det første paragraf i den amerikanske forfatning. I en stor del af museets udstillinger stilles der derfor skarpt på frihedskæmpere og borgerrettigheder, etik, krigsdækning, satiretegninger og terror. Men det er også muligt at få et historisk kig ind i den digitale kommunikations tidsalder, hvor tingene ofte går hurtigere, end vi helt forstår. Her bliver ytringsfriheden udforsket i sine forskellige former.


"som en ekstra treat finder i et af Washingtons bedste panoramaer på newseum. herfra kan i få nogle fantastiske billeder af the capitol"

- Jesper Ewald, USA-specialist og salgschef, Lyngby


Kort

Vis på kort