I magtens centrum - fra Capitol Hill til Liberty Bell
7 dage Fra 12.756 kr.
Tyndskåret, saftig ribeye-steak overdækket med smeltet ost og lidt stegte løg. Alt sammen omfavnet af en italien roll - sprød på ydersiden, blød inden i. Det er de helt simple ingredienser, der udgør denne mundvandsfremkaldende om end maveudvidende mundgodte og must-try, en Cheesesteak Sandwich. Det lyder lige til. Det er det bare ikke. Siden sandwichen blev "opfundet" i 1930'erne har philadelphians diskuteret hvor i byen, de serverer den bedste cheesesteak. Vi guider dig på vej, så du er godt klædt på til at gå på jagt efter din egen cheesesteak-favorit i Philadelphia.
"Hvor finder jeg den bedste cheesesteak i Philadelphia?" Svaret på det spørgsmål vil lyde lidt som& en opremsning til en italiensk fætter-kusine fest: Jim's, Sonny's, Pat's, Tony's, Compo's, Delessandro's... Og de er alle sammen gode bud, for der findes hundredvis af cheesesteak-steder i Philadelphia og næsten lige så mange varianter. Hvor du finder den bedste er simpelthen et spørgsmål om, hvad du er til.
Skal kødet være hakket eller skåret? Skal den serveres med eller uden løg, peberfrugt, hotsauce? Og vigtigst af alt, skal den serveres med den nemme american cheese, den spidse provolone eller den sennepsgule, ostelignende sovs Cheez Whiz - en amerikansk darling, du enten vil hade eller elske. Uanset holdningen, så er Cheez Whiz det originale valg, og du har først rigtig smagt en Philadelphia Cheesesteak, når du har fået den med Whiz. Punktum!
Som så mange af verdens bedste opfindelser blev cheesesteak sandwichen opfundet ved en ren tilfældighed. I 1930 drev Harry Olivieri og hans bror Pat en lille hotdog-bod i det sydlige Philadelphia. Ved en tilfældigt indskydelse erstattede de en dag de normale pølser med grillet oksekød. Nyheden spredte sig hurtigt og så begyndte folk at komme fra alle byens hjørner for at smage. 10 år senere åbnede brødrene fastfood-jointen Pat's King of Steaks dedikeret til den populære sandwich, der senere var blevet "udvidet" med ost og løg. I dag kan du stadig få den originale cheesesteak på Pat's King of Steaks i South Philadelphia.
Compo's er et navn, du vil høre ganske ofte, hvis du spørger philadelphians om cheesesteaks. Den lille familiedrevne italienske deli, der ligger på Market Street, har langet cheesesteakes over disken siden 1947. Brødet her er dejligt sprødt på ydersiden og dejligt blødt på indersiden. Steaken er skåret, ikke hakket, og stegt med løg. Og så rammer de den helt rigtige Cheez Whiz til kød-ratio, hvor hver en bid er snasket til perfektion. Lækkert! På Compo's kan du få mange udgaver af den populære sandwich, så her er rig mulighed for at finde den, der passer til dig.
"Compo's ligger en spytklat fra mange af Philadelphias store attraktioner, så det er oplagt at tilføje et historisk madstop på din historiske tur rundt i byen"
- Ditte, rejsespecialist i Lyngby