Ryman Auditorium i Nashville

Legendarisk spillested hvor countrymusikkens største navne har optrådt

Når du træder ind i Ryman Autitorium (tidligere kendt som Grand Ole Opry) i Nashville, mærker du et vingesus af amerikansk musikhistorie. Her har nogle af countrymusikkens allerstørste navne optrådt gennem årtier og været med til at sætte koncertsalen på verdenskortet. Legendariske navne som Johnny Cash, Dolly Parton, Patsy Cline, Hank Williams og selv Elvis Presley har stået på scenen og optrådt i Opry - det længstlevende radioprogram i USA, hvor Ryman Auditorium husede programmet fra 1943-74. Herefter blev- og bliver radioprogrammet stadig den dag i dag afholdt i Grand Ole Opry House fra 1974, der ligger ca. 15 min. kørsel fra downtown. 

Spillestedets betydning for amerikansk musikhistorie blev for alvor anerkendt, da det blev udnævnt til et Rock & Roll Hall of Fame Landmark i 2022 og yderligere optaget i National Register of Historic Places i 1971 og National Historic Landmark i 2001.

Skal du have det fulde udbytte af Ryman Auditorium og mærke stedets særlige magi, bør du tage til koncert og opleve den fantastiske akustik og stemning der er, når et historisk 2.362 sæders koncerthus vækkes til live, når der spilles for fulde huse. Tag også på en guidet rundvisning i den unikke bygnings lokaler. Her hører du om dens historie, der går tilbage til 1892, hvor det oprindeligt var opført som kirkehus. Men inden du træder ind, bør du beundrer den smukke gotiske facade med smukke trædetaljer.

Ryman Autitorium ligger på 116 Rep. John Lewis Way North, i Downtown Nashville – kun et stenkast fra den pulserende gade Broadway med et hav af spillesteder.

Kort

Vis på kort