St. Petersburg i Florida

Skøn kystby tæt på nogle af Floridas bedste strande

Er du nået til Floridas vestkyst på din kør-selv-ferie i USA, er i St. Petersburg, der ligger ud til Tampa Bay, et oplagt stop. Der er sol og blå himmel det meste af året, sandstrandene lokker med masser af vandsportsaktiviteter og total daseferie og St. Petersburg centrum brillierer med museer i verdensklasse som fx Salvador Dal´ Museum. Havnefronten lokker med en af byens nyeste attraktioner – St. Pete Pier. Den dækker hele 6 km² og rummer grønne områder, markedsplads med små boder, restauranter og barer og legepladser til de små – et sted for hele familien.

Er du bare den mindste interesseret i kunst, bør du besøge Salvador Dal´ Museum. Det er en god ide at komme tidligt, da museet er meget populært. Selv bygningen er ret spektakulær med et glasatrium, der næsten minder om et åbent sår i den firkantede bygning. Inden for præsenteres Salvador Dali´s mesterværker på en overbevisende måde. Morean Arts Center er også interessant. Her kan du fx se en fantastisk samling af glas og opleve en glaspuster på tæt hold.

Lidt vest for St. Petersburg ligger St. Pete Beach - en af Floridas allerbedste strande. Pak badetøjet og find et godt spot på den kridhvide sandstrand og tag en dukkert i det lune, smaragdgrønne vand. Der er også flere gode steder at shoppe, spise og drikke og ikke mindst aktiviteter – et skønt, afslappet sted for alle aldre.

Lidt nord for St. Petersburg finder du også Clearwater Beach.

 

Kort

Vis på kort