The Rockaways i Queens

New Yorks legeplads

Kystbyen Rockaways bliver i daglig tale kaldt "The Rockaways". I 1800-tallet var byen en populær bade- og ferieby for overklassen især. Hoteller og bungalows dækkede det meste af kysten, og det dertilhørende natteliv blev rigeligt forsynet af et utal af restauranter og forlystelsesetablissementer. Desværre gjorde 1960ernes byudvikling et alvorligt indhug i dette, men The Rockaways er stadig stedet New Yorkere, nu fra alle klasser, tager til, når de skal væk fra byen. Og det kan anbefales, at du gør det samme.

Inspiration

Lækker strand for New Yorks naturhungrende byboere

The Rockaways hører under Queens og ligger langs kysten af den lange landtange, der stikker ud i Atlanterhavet fra Long Island. Byen byder på alt, hvad en badeby bør have: Lækre velholdte sandstrande, surfing, der kan måle sig med de bedste surf-steder i verden, samt en lang havnepromenade. Byen bag stranden har masser af restauranter og butikker, men det er nu ikke shopping, man kommer her for.

Om sommeren er det naturligvis stranden, der trækker, men også i de lidt køligere måneder er det en fantastisk oplevelse af gå langs vandet på havnepromenaden eller nede ved vandkanten. En del af The Rockaways hører under Gateway National Recreation Area, en nationalpark fordelt over flere af New Yorks boroughs, der i 1972 blev anlagt som rekreative områder for naturhungrende byboer. 

Kort

Vis på kort