Vores Klimamålsætninger

På vej mod en bæredygtig rejsebranche

At rejse bidrager positivt til vores samfund og vores verden. Når vi har udveksling med andre kulturer, smager på det, vi ikke kender og bliver bekendte med det, der før var fremmet, bliver fordommene mindre og horisonten større. Vi henter inspiration i andre verdensdele, der bidrager til at vi ser både os selv og andre i et nyt lys. Det må vi ikke miste.

Men klimaforandringer påvirker os alle, og der kan efterhånden ikke være nogen tvivl om, at vi sammen skal tage ansvar for en mere bæredygtig levevis. Som rejsebureau hører vi til en branche, der har stor påvirkning af klima og lokalmiljø. Det kan vi desværre ikke ændre på fra den ene dag til den anden. For selvom der forskes i el-fly og bæredygtig transport, så er løsningen ikke lige om hjørnet. 


"Når vi har udveksling med andre kulturer, smager på det, vi ikke kender og bliver bekendte med det, der før var fremmet, bliver fordommene mindre og horisonten større. Det må vi ikke miste!"


Den nemmeste måde at gøre noget er selvfølgelig at holde helt op med at rejse. Som rejsebureau kommer vi selvfølgelig ikke til at opfordre dig til at blive hjemme; dels fordi vi er en forretning, der skal overleve, men også fordi vi ikke mener, at løsningen er at droppe vores færd ud i verden fuldstændigt. 

Turisme er nemlig en stor indtægtskilde for mange af verdens lande og er også en afgørende faktor i fx naturbevarelse, da naturområder og dyreliv fredes til glæde for de lokale og turister i stedet for at blive kultiveret til fx landbrugsjord. 

Vi opfordrer dog alle til at tage på færre rejser og at rejse med respekt for klima, kulturarv og lokalbefolkning. Det er et ansvar, vi skal tage på os både som rejsebranche og som forbruger.

Måske kan vores opmærksomhed på bæredygtighed endda være med til at åbne op for en verden af oplevelser, muligheder og eventyr, som vi ikke så før.

DANSKERNE VIL GERNE REJSE MERE BÆREDYGTIGT 

Når danskerne skal vælge bæredygtige rejser er der ifølge Epinion særligt tre aspekter, de kigger på

1. CO2-udledningen
2. At destinationen arbejder aktivt med bæredygtige initiativer (naturbevaring eller sociale projekter)
3. At det er et sted med få eller ingen turister, (dog stadig med seværdigheder og aktivitetsmuligheder)


FNs verdensmål


Sådan bevæger vi os mod mere bæredygtige kør-selv-ferier

I 2015 formulerede Verdens ledere 17 mål for bæredygtig udvikling. Det er i disse 17 mål, at vi har fundet de områder, hvor vi som rejsebureau mener, vi bedst kan bidrage til at skabe en mere bæredygtig verden. Vi er klar over, at der stadig er langt vej i mål, før vi kan kalde os en bæredygtig branche - men vi har taget de første skridt på vores grønne rejse mod en bæredygtig fremtid - både når det kommer til klima, lokalmiljø og kultur- og naturarv.

Læs mere om hver af de 4 Verdensmål på FNs hjemmeside:
Verdensmål nr. 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst
Verdensmål nr. 11: Bæredygtige byer og lokalsamfund
Verdensmål nr. 13: Klimaindsats
Verdensmål nr. 17: Partnerskaber for handling

Information om Bæredygtige rejser

Rigtig mange danskere vil gerne rejse mere bæredygtigt - udfordringen er, at mange af os ikke rigtig ved hvordan, og desuden ikke føler, at rejsebranchen informerer godt nok om rejsernes klimaaftryk og vejleder i bæredygtige alternativer

Det vil vi selvfølgelig gerne være med til at lave om på. I samarbejde med E/A Energianalyse arbejder vi bl.a på at synliggøre klimaaftrykket for kør-selv-ferier og dermed gøre det nemmere for dig som kunde at træffe klimabevidste valg. I 2020/21 vil vi derfor:

  • Tydeliggøre vores kør-selv-feriers klimaaftryk og udvikle en klimaberegner
  • Give tips til mere bæredygtige kør-selv-ferier
  • Sætte fokus på bæredygtige oplevelser
  • Vejlede i og give mulighed for klimakompensation
  • Lave retningslinjer for bæredygtige studieture
  • Arbejde sammen med FDM for at gøre det nemmere at tage på kør-selv-ferie i elbil

 

Læs mere om bæredygtige rejser