Nitmiluk Nationalpark

Orangerøde klippevægge og smukke vandfald

Er I på kør-selv-ferie i Northern Territory, kan I ikke komme uden om Nitmiluk National Park, der tidligere var kendt som Katherine Gorge National Park. Fra Darwin er det en køretur på 300 km mod syd eller 30 km nord for byen Katherine. I bliver belønnet med et utroligt råt landskab med dybe kløfter, lodrette klippevægge, et fantastisk dyreliv og ældgamle hulemalerier.

Inspiration

Oplev nationalparken til fods, i kano eller fra en helikopter

Katherine Gorge kan udforskes på mange måder. Har I tiden til det, så begiv jer ud på en vandretur, hvor I får en fabelagtig flot udsigt fra fx Pat´s Lookout. I kan også vælge en kanotur på Katherine River - det er en helt speciel oplevelse, hvor I glider forbi smukke vandfald, når det har regnet og ofte kommer endnu tættere på det vilde fugle- og dyreliv. I kan slutte eventyret af fra en helt anden vinkel – en helikoptertur over området.

Tager I ud at vandre eller sejle i kano, så husk rigeligt med vand da temperaturen nemt kommer over de 35-40 grader. Hvis det bliver for varmt, kan I tage en svalende dukkert i et vandhul i den tørre årstid, hvor området kun er hjemsted for de harmløse ferskvandskrokodiller.

Ud over ferskvandskrokodillen kan I se kænguruer, fugle i alle størrelser og farver, skildpadder og muligvis den søde lille rock wallaby, der hopper nemt og elegant rundt på ujævne klippefremspring.

Nitmiluk Visitor Centre
Det er en god ide at stoppe ved Nitmiluk Visitor Center for at lære om det rige dyreliv og ikke mindst den kulturelle og åndelige betydning, som området har for sine traditionelle ejere, Jawoyn- og Dagomen folket. Besøgscenteret har en restaurant med en fabelagtig udsigt til kløfterne.


" Tip: Tag en forfriskende dukkert i Katherine Hot Springs, hvor der er et picnicområde og muligheder for naturskønne korte vandreture. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort