Rejser til Darwin

Darwin - En multikulturel collage

Darwin er Northern Territorys hovedstad. En moderne, minikosmopolitisk storby og et imponerende symbol på menneskets sejlivethed i mødet med den barske australske ødemark. I dag bor der 120.000 indbyggere i tropemetropolen med de cyklonsikrede bygninger, der ligger tættere på Asien end på Sydney. Ønsker du at opleve Northern Territory og Kakadu National Park, er en rejse til Darwin det helt rigtige udgangspunkt.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Brug Darwin som starten på Northern Territory

Darwin er det perfekte udgangspunkt for ture og rundrejser i Northern Territorys spændende natur og ud over Kakadu National Park, som er et af Australiens mest interessante vildmarksområder, er der en række andre naturparker i Top End, som kan nås på en dagstur fra Darwin. Først og fremmest Litchfield National Park med de imponerende vandfald, men også Katherine Gorge, som er en række imponerende kløfter, I kan sejle igennem.

Klimaet er ubønhørligt varmt – og i regntiden op mod 40 grader og fugtigt – men det fascinerende dyreliv med kænguruer, øgler, dingoer, bøfler og krokodiller lokker sammen med flotte naturscenerier. Det er ganske enkelt ”Crocodile Dundees” Australien.

 

Darwins centrum

Centrum i Darwin består af nogle få gader, der er spækket med caféer, backpacker hostels, restauranter og pubber. Smukkest bor du ud til Esplanade, hvorfra du har udsigt over havet. I den kulinariske afdeling ligger de bedste restauranter på Esplanade og Stokes Hill Wharf, hvor du også finder Indo Pacific Marine, hvor du kan se lokale koraller og et perlefisker-museum.

Det er perlefiskeriet, der leverer en del af forklaringen på Darwins multikulturelle sammensætning med kinesere, japanere, indonesere, aboriginere, tiwi-øboere, timoresere og selvfølgelig europæiske kolonister.

 

Fiskefodring og solnedgang

Hvis du vil se en af mange fantastiske solnedgange over Darwin, kan du tage på et aftencruise fra Cullen Bay, hvor du bagefter kan se ud over lystbådehavnen, mens du nyder din aftensmad. Nok det hyggeligste sted at spise i Darwin. Søger du det mere hektiske aften- og natteliv, er Mitchell St. stedet.

Darwin byder også på fiskefodring – og fiskeforbud – ved Doctors Gully, en Botanisk Have, og et meget fint marked ved Mindil Beach, hvor du kan spise dine satays, mens du sidder ved stranden og kigger ud på solnedgangen. Efter du har prøvet at lave piskesmæld og prøveblæst en didgeridoo.

 

5 anderledes oplevelser i Darwin

  1. Tag på en dagstur (eller en todages tur) til Tiwi Islands nord for Darwin. Her får du indblik i tiwiøboernes traditionelle kultur, også selv om de i dag kører firehjulstrækkere.
  2. Slap af i Seven Spirit Bay med ekskursioner ud til vandbøflerne eller vandreture til det lokale fuglespotningssted. Eller slap af i en liggestol.
  3. Tag på tredages tur til Kakadu National Park med en guide med lokal kendskab.
  4. Hæng ud på Mindil Marked med de lokale i Darwin og spis dig igennem det sydøstasiatiske køkken.
  5. Tjek territoriets museum og kunstgalleri og gå ind i cyklonkammeret for at opleve, hvordan en cyklon lyder.

 

Vidste du at Darwin er en tropemetropol?

Darwin er en hårdt prøvet by

Darwin har prøvet lidt af hvert. Byens fødsel var meget problematisk, men efter tre forgæves forsøg på at anlægge en by her langt mod nord, hvor kolonisterne døde som fluer, lykkedes det i 1869 at få noget, der mindede om en by op at stå.

Senere, under 2. verdenskrig, førte gentagne japanske bombetogter over Darwin til død og ødelæggelse. Og i 1974 gjorde cyklonen Tracy sit til at lægge Darwin i graven ved at ødelægge 90% af alle bygninger. De lokale nægtede dog at forlade den ødelagte by, og i dag er Darwin en tropemetropol med 120.000 indbyggere – og cyklonsikrede bygninger.

 

Dagsture fra Darwin

Kakadu National Park

Det kan lade sig gøre at tage fra Darwin til Kakadu National Park på en dagstur, men så snyder du dig selv for en meget større oplevelse. Kakadu National Park kræver ideelt set 3 dage. 

Litchfield

Litchfield er derimod mindre og tættere på og har nogle af de samme oplevelser som Kakadu, først og fremmest vandhuller, kæmpetermitboer, regnskovslommer og vandfald. Hvis du vil møde Top Ends lokale plante- og dyreliv under kontrollerede former, så kan du gøre det ved at tage til Territory Wildlife Park. Endelig kan du se krokodillefodring bl.a. ved Adelaide River.

 

Kør videre fra Darwin

Sydpå til Alice Springs

Der er ikke mange valgmuligheder, når du kører videre fra Darwin og uanset i hvilken retning, du kører, er der langt. Hovedvejen fører forbi indfaldsvejen til Kakadu National Park og Litchfield til Katherine og herfra videre mod Alice Springs (1500 km).

Østpå til Queensland

Er du på vej til Queensland fra Darwin har du 2 muligheder. Den åbenlyse er at køre ned til Three Ways (950 km), og derfra sætte kursen mod Mount Isa og Townsville. Bemærk, at der fra Darwin til Townsville ad denne vej er over 2500 km. Der er også en alternativ rute, Savannah Way, der både kræver forberedelse og det rigtige køretøj og rigtig god tid. Vejen går gennem golflandet nord for hovedvejen til Townsville. Et godt alternativ for dem, der har det skidt med at møde andre turister.

Vestpå til Perth

Kører du direkte ad hovedvejen til Perth fra Darwin er der godt 4000 km. Det mest interessante på ruten ligger helt klart mellem Darwin og Broome. Du kører forbi flotte klippeformationer og især umiddelbart efter regntidens ophør et frodigt grønt landskab.

Kontakt