Byerne Kingscote og Penneshaw på Kangaroo Island

Havets ultimative livsnydere

Du kan ikke undgå at stifte bekendtskab med en af Kangaroo Islands 2 største byer Kingscote og Penneshaw. Den ene flyver du til og den anden sejler du til. At kalde dem ”største” får dem nærmest til at fremstå som ”storbyer” og det er mildt sagt en kæmpe overdrivelse. Kingscote har under 2.000 indbyggere og Penneshaw omkring 300.

Kingscote - byen du flyver til

Flyver du til Kangaroo Island, lander du lidt uden for øens største by, Kingscote. Byen er et populært udgangspunkt for oplevelser på øen og har et godt udvalg af restauranter, cafeer, butikker og indkøbsmuligheder. Gå en tur langs byens strand til molen – her er der ofte et herligt leben med lystfiskere, fiskerbåde og lystyachts, og så er molen et perfekt spot til at nyde de smukke solopgange og solnedgange. Måske ser du også søløver og delfiner.

I den nordligste del af byen finder du Reeves Point. Her blev den første officielle bosættelse i det sydlige Australien etableret, og du kan se flere levn og monumenter fra den tid. Skal du have lidt viden om øen, bør du slå et smut forbi Hope Cottage Folk Museum, der fortæller om Kangaroo Islands historie.

Lidt uden for Kingscote ligger Kangaroo Island Brewery og Kangaroo Island Spirits. Her kan du prøvesmage- og købe lokalt brygget øl, gin og vodka – de er bestemt et besøg værd.

Inspiration

Penneshaw - byen du sejler til

Hvis du sejler til Kangaroo Island fra Cape Jervis, ankommer du til Penneshaw – øens næststørste by. Her har du også et stort udvalg af overnatningsmuligheder og spisesteder, inden du fortsætter rundt til alle øens seværdigheder. I byens Kangaroo Island Visitor Information Center, kan du får en masse tip til øens største oplevelser og booke guidede udflugter. Bliver du hængende lidt i Penneshaw, kan du slentre en tur på den hvide sandstrand i Hog Bay. Du kan også overvære en koloni af små, charmerende pingviner, der dukker op på ved mørkets frembrud efter at have fisket det meste af dagen.

Kort

Vis på kort