Great Barrier Reef

Undervandsriget i Queensland

Det kan godt virke skræmmende, når du krydser den grænse, der er Koralhavets vandspejl. Det glemmer du dog i samme øjeblik, de farvestrålende koraller, fisk og majestætiske havskildpadder byder dig velkommen til undervandsriget Great Barrier Reef. Lige præcis på dette sted er der ingen tvivl om, at moder jord har gjort sig særligt umage med sit mesterværk, da hun arrangerede 300 pittoreske småøer som Hayman Island, Heron Island og Lizard Island i det 2000 km lange bælte af koralrev og skabte den perfekte tilføjelse til jeres kør-selv-ferie i Australien.

Inspiration

En undervandsjungle af koraller, havskildpadder og tropiske fisk

Det er som om, at regnskovens farvefyldte univers fortsætter helt ned under vandet og forvandles til en undervandsjungle af farvestrålende koraller, havskildpadder og tropiske fisk. Tag med en af de mange bådture ud fra Queenslands kyst og nyd den bølgeskvulpende tur ud til Heron Island, hvor koraller og tropefisk venter på dig få skridt fra strandbredden. Eller hvad med et tre dages cruise med dykning, faglige indslag og hold på Whitehaven, der er en af verdens smukkeste strande.

Koraller i laguner og hjerteformer

Lige så mangfoldigt Great Barrier Reef er, lige så mange oplevelser er der at finde på Queenslands farverige og vitale rygrad af koralrev. Hop ombord på en helikopter eller et lille fly og oplev det, som de lokale selv kalder for verdens ottende vidunder, fra fugleperspektiv. Du kan blandt andet opleve det hjerteformede Heart Reef og imponerende Lady Musgrave, der er et af revets korallaguner. Mulighederne for at dykke og snorkle er der naturligvis i overflod, men hvis du ikke er til svømmefødder og våddragt, kan du også komme tæt på undervands-seværdighederne med mini-ubåde eller både med glasbund.


"Great Barrier Reef er et magisk univers af havskildpadder, tropiske fisk og farvestrålende koraller. Ingen bør snyde sig selv for en tur med båd, fly, helikopter eller svømmefødder ud til dette uforglemmelige sted."


Kort

Vis på kort