Outback Queensland for aktive

16 dages kør-selv-ferie og aktiviteter i Outback Queensland - fra Cairns

Oplev det nordlige Queensland med tropiske strande, skove og vandfald. Tag turen til de bløde bakker i Atherton Tableland og den nære Outback og gå under jorden i de imponerende lava-rør i Undara Vulcanic National Park. Gå i James Cook´s fodspor og nyd noget af verdens ældste regnskov samt Great Barrier Reef. 

Turen er vores forslag til en aktiv kør-selv-ferie i det nordlige Queensland i Australien, hvor der venter masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Fra 35.653 kr.

Pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 15 nætter, 15 dages 4WD billeje, heldags sejl- og snorkeltur til Great Barrier Reef, heldags Mossman Gorge med flod snorkling

 

Rejseperiode:
Hele året
Vi anbefaler april - september

Startdag:
Daglig

Varighed:
16 dage/15 nætter

Længde:
Ca. 1.005 km 

Klimapåvirkning:
12.663 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier 

 

Kør-selv-forslaget kan skræddersyes til dine ønsker.
 
Du vælger selv:

•    Fly med lejebil/autocamper
•    Rejserute
•    Antal dage
•    Hotelstandard
•    Oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Ankomst Cairns, Nordlige Queensland

Velkommen til Tropiske North Queensland og Cairns. 
Den nordlige del af solskinstaten er et slaraffenland for oplevelser i den både frodige, varierede og øde natur. Og et af Australiens største attraktioner, Great Barrier Reef, ligger lige ud for kysten.

Vel ankommet til Cairns, afhenter I lejebilen i lufthavne og kan køre den korte vej ind til centrum af byen.

Overnatning: Cairns

Cairns

Brug dagen på at opleve den største by i den tropiske del af North Queensland. Med sine godt 100.000 indbyggere danner byen startsted for rigtigt mange oplevelser og aktiviteter i området. Her samles unge og gamle og stemning specielt langs havefronten er levende med forventninger til dagens oplevelser, og om aftenen fyldt med glade mennesker som nyder de mange barer og restauranter.

Cairns er ikke en badeby, men har dog en flot opført kunstig lagune, som får vand ind direkte fra Stillehavet. Vil I gerne til stranden, så tag en kort køretur nordpå til Northern Beaches.

Overnatning: Cairns 

Cairns og omegn

Dagen er afsat til oplevelser i byen eller nærområdet. Uanset hvilken retning I vælger er der muligheder, med alt lige fra White Water Rafting, ballonflyvning, ture til revet eller op i baglandet til de frodige skove og vandfald.

Overnatning: Cairns

Cairns - Atherton Tableland (77 km)

Denne morgen kører I ud af Cairns mod sydvest ind i landet. Dagens køretur op i baglandet er ikke særlig lang, så tag jer god tid til stops undervejs, og nyd det smukke grønne og bakke landskab efterhånden som I nærmer jer Atherton Tableland. Landskab her varierer fra landbrugsland til smukke skove og vandfald.

Overnatning: Malanda, Atherton Tableland

Atherton Tablelands frodige natur

Brug dagen på at køre rundt i Tablelands og nyd den smukke natur. Nogle af højdepunkterne er de gamle vulkansøer, Lake Barrine og Lake Eacham, og ikke mindst det store, Curtain Fig træ i området. Tag også en tur på, Waterfall Curcuit, til Millaa Millaa Falls, Elinjajaa Falls og Zillie Falls, nogle steder med mulighed for en dukkert.

Overnatning: Malanda, Atherton Tableland.

Atherton Tableland - Undara Vulcanic National Park (180 km)

Idag går turen videre mod sydvest. I forlader de grønne bakker og gradvist ændre landskabet fuldstændigt karakter, bliver mere fladt og støvet. Turen går i retning via Ravenshoe, Milstream og Forty Mile Scrub National Park mod Mount Surprise og Undara Volcanic  National Park. For de lokale er området bare "The Bush", men for de fleste udlændige begynder det at lige Outback, rød jord og spinifix. Dagens mål er en unik overnatningsmulighed og nogle fantastiske oplevelser i området underjordiske lavarør, de tydelige stor af en tidligere aktiv underjordisk vulkan.

Overnatning: Undara Volcanic National Park, Jernbanevogn. 

På opdagelse i Undara Vulcanic National Park

Brug dagen på underjordiske oplevelser i de lange og spændende lavarør i nationalparken med underjordiske søer, drypsten og flagermus. Oplev også Fruitbats de store såkaldte flyvende hunde, som er mest aktive tidlig morgen eller lige før solnedgang, og holder til trækronerne.

Overnatning: Undara Volcanic National Park, Jernbanevogn.  

Undara Vulcanic National Park - Cooktown (490 km)

Start dagen tidlig, da dagens køretur er forholdsvis lang. I kører nu mod nord gennem det tørre landskab i udkanten af Atherton Tableland, eller i kan vælge at køre samme vej tilbage gennem de grønne bakker. jo længere nord i kommer jo mere skifter landskabet. Gør et stop i byen Mareeba, kendt for god lokalproduceret kaffe og ikke mindst kvægdrift og rodeo i bedste western stil. Fortsæt nordpå og lidt ind i landet, hvor landskabet igen bliver til agerland, sukker- og frugtplantager. Dagens mål er Cooktown næsten på toppen af Queensland, opkaldt efter James Cook som lagde til med skibet Endeavour, og udforskede området.

Overnatning: Cooktown  

Cooktown, på sporet af James Cook

Den lille by Cooktown ligger som den sidste rigtige by før halvøen Cape York bliver til vild natur, floder og enkle hjulspor.
Kystbyen har fået navn efter James Cook, som i 1770 strandede sit skib i området for at udføre reparationer. Under opholdet benyttede Cook chancen til at udforske området bl.a. via Endeavour floden som gennemskærer området.

Byen er hurtigt overset, men brug noget tid på at opleve Cooktown Museum, Nyd udsigten over floden og kystlinjen, og så kan det varmt anbefales at deltage i en tur med lokal aboriginer guide ind i Anan River NAtional Park eller Kalkajaka National Park.

Overnatning: Cooktown

Cooktown - Cape Tribulation (103 km)

Idag går turen sydpå igennem et frodigt landskab, af og til med kig til Stillehavet. I kører ad små veje, jordvej og hjulspor.  via Anan River National Park. Efter de første 30km kommer I til Lions Den, en historiske og lidt skæv Bush Pub med tilhørende hotel. Gør et stop her og nyd den originale indretning og stemning. I fortsætter gennem den lille samling huse ved Rousville før I kommer helt tæt til kysten omkring og efter Bloomfield og Wujal Wujal. Kør forsigtigt vejene er meget ujævne. Dagens mål er Cape Tribulation, med bl.a. noget af verdens ældste regnskov.

 Overnatning: Cape Tribulation

Cape Tribulation

Dagen er afsat til at gå på opdagelse i regnskoven. Nyd den storslåede natur og hold udkig efter det unikke fugle- og dyreliv. Her er mulighed for oplevelser med vandfald, mangroveskov, kæmpebregner og smukke strande.

Overnatning: Cape Tribulation.

Cape Tribulation - Port Douglas (85 km)

I fortsætter nu sydpå og dagens køretur er ikke lang, så nyd dagen med mange stop. Ved ankomst til Daintree River skal I med kabelfærgen over den forholdsvis smalle flod. Floden er hjemsted for en del Saltvandkrokodiller, og man kan være heldig at se nogle af disse ikke langt fra færgelejet. Ved Mossman Gorge Centre er det muligt at høre Aborigernes Dreamtime historier på Dreamtime Legend Walk turen, før I fortsætter til den hygge og afslappede ferieby Port Douglas, jeres base for de næste dage.

Overnatning: Port Douglas.

Port Douglas

Idag er der fokus på afslapning i de hyggelige gader, strandliv og badning.

Overnatning. Port Douglas.

Great Barrier Reef

Vi har inkluderet en heldagstur til det fascinerende ydre koralrev. Selvom I måske ikke har snorklet før, er dette en oplevelse I ikke må snyde jer selv for. Med afgang fra Port Douglas Marina, sejler I med sejlbåd mod det ydre rev. Undervejs serveres morgenkaffe og te mens det er muligt at høre om revet og livet omkring dette. I løbet af dagen besøges forskellige områder på revet, med rig mulighed for at udforske undervandslivet på guidede snorkelture. Snorkeludstyr udleveres ombord. Frokost serveres ombord fulgt af flere oplevelser i vandet. Sidst på eftermiddagen kommer i tilbage til Port Douglas.
Den sidste del af dagen og aftenen kan I med fordel bruge på den lille hovedgade, eller til en gåtur på Four Mile Beach.

Overnatning: Port Douglas.

Port Douglas

Nyd den sidste sidste dag i Port Douglas 

Port Douglas - Cairns (66 km)

Turens sidste dag er kommet og I kører nu sydpå tilbage mod Cairns. Tag evt. en afstikker op i højdedragene bag kysten med stop i nogle af de smukke landsbyer, eller besøg turistbyen Kuranda med mulighed for at betragte vandfaldene i området. Lige nord for Cairns ligger en række små badebyer med gode strande, som absolut også er et stop værd. Tilbage i Cairns afleverer I lejebilen, og kan starte hjemrejsen eller måske drage videre på eventyr andre steder i dette skønne land.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 35.653 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Cairns -Kastrup
 • 15 overnatninger i dobbeltværelse 
 • 15 dages billeje med 4WD
 • Heldagstur med sejlbåd til Great Barrier Reef med snorkling
 • Heldagstur til Mossman Gorge med flod snorkling
 • Lokale skatter
   

Prisen inkluderer ikke

 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Visum

Om rejsen

Denne tur er beregnet på gode standard hoteller.
Ønsker I Budget, Superior hoteller eller unikke overnatninger undervejs, tilpasser vi gerne turen til jeres ønsker.

Ekstra oplevelser

I kan fx forlænge rejsen med en nat eller to i Port Douglas eller Cairns, i outbacken eller på en af de andre destinationer undervejs. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011