Kakadu Nationalpark

Northern Territorys naturperle

Kakadu National Park er den førende turistattraktion i Northern Territorys Top End. Og du forstår hvorfor, når du studerer de gamle aboriginale hulemalerier, kommer tæt på salt- og ferskvandskrokodiller og beundrer vandfaldene Jim Jim Falls samt nationalparkens mange andre naturattraktioner. Kom her i tørkeperioden fra maj til oktober, hvor varmen er til at klare.

Højdepunkter i Kakadu NationalPark

Dine højdepunkter under et besøg i Kakadu Nationalpark afhænger selvfølgelig af, hvad du tilfældigvis løber ind i på turen, men her er nogle steder som du bare skal besøge:

  • Ubirr Rock og Nourlangie Rock med aboriginale klippemalerier.
  • Den fantastiske udsigt over det flade marskagtige land og de røde klipper, der markerer udkanten af Arnhem Land.
  • Vandfaldene Twin Falls og Jim Jim Falls Yellow Water, hvor du på bådture kan se ud over det fantastiske sumpområde og et storslået fugleliv - også i tørkeperioden.

Inspiration

Aboriginal kunst

Aboriginerne i Kakadu Nationalpark havde allerede for ca. 25.000 år siden overskud til at skabe klippekunst i stor stil. Klipperne i Kakadu Nationalpark rummer nogle af de mest berømte malerier fra før de hvide kolonisters ankomst. Her ser du fx afbildninger af det langsnudede myrepindsvin og den tasmanske tiger, som forsvandt fra Kakadu Nationalpark for henholdsvis 18.000 år og 5.000 år siden.

Efterkommerne af de oprindelige beboere i området bor i dag fortrinsvis i selve Arnhem Land på den østlige side af Kakadu Nationalpark, hvortil du skal have særlig tilladelse for at køre ind.

Brug gerne 3 dage på Kakadu

Selvom det er muligt at tage på dagsture fra Darwin til Kakadu Nationalpark (250 km hver vej), så anbefaler vi, at du bruger tre dage, hvis du ikke vil snyde dig selv for en fantastisk oplevelse. Vi anbefaler også, at du reserverer en tur med en lokal turoperatør. For selvom du selv kan finde rundt i Kakadu Nationalpark, viser en skarp guide dig alle de gode og knap så kendte steder og oplyser dig samtidig om lokal aboriginalkunst, dyreliv, fugleliv og geologi.

Tørke eller regntid?

Der bliver meget varmt med høj luftfugtighed i Top End fra slutningen af november til udgangen af april, så der er ingen tvivl om, at du vil få den bedste oplevelse af Kakadu Nationalpark i tørkeperioden, hvor dagtemperaturen ligger på behagelige 30°C. Til gengæld skifter landskabet fuldstændig karakter, når regntiden sætter ind. Dele af parken står under vand og alt bliver frodigt og meget grønt. Så hver årstid har sine fortrin, selvom mange danskere som nævnt vil finde Kakadu Nationalpark ulidelig varm i regntiden.

Overnatningssteder

I Kakadu Nationalpark bor de fleste i turistcentret ved byen Jabiru, enten i Gagudju, der er et hotelkompleks med form som en krokodille, eller mere ydmygt i teltlejren, der ligger samme sted. På andre ture til Kakadu Nationalpark overnatter du i særlige teltlejre andre steder i parken, fjernt fra turistvrimlen, men det er til gengæld også den med lommelygten ud af teltet, når du skal finde det udendørs lokum midt om natten. Et rigtig godt tidspunkt at sige hej til noget af det lokale dyreliv på.

Kænguruer og krokodiller i Kakadu

I Kakadu Nationalpark møder du dyreliv i alle størrelser. De fleste australske dyr er natdyr, som du oftest ser efter mørkets frembrud. Og netop natdyrene er endnu et argument for at tilbringe et par nætter i Kakadu Nationalpark, så du fx kan opleve dem krydse over vejen, når du og din lokale guide er på vej i bil til nattens overnatningssted. Det gælder slanger, kænguruer, forskellige mindre pungdyr og kæmpefirben, men også skildpadder, samt fersk- og saltvandskrokodiller.

Sorte storke og trækfugle

Fuglelivet i Kakadu Nationalpark er ganske enkelt vildt imponerende. Her finder du en tredjedel af Australiens fuglearter, herunder over 2 millioner trækfugle, bl.a. den fløjtende and og fuglen med det underlige navn, skadegås. Du kan også se Australiens sorte stork jabirustorken i Kakadu Nationalpark. Det bedste sted at observere fuglene er i nærheden af vandhuller og floder.

Kort

Vis på kort