Kystbyen Broome

Perleby og turist-hotspot i det nordvestlige Australien

Der er langt til Broome på den nordvestlige kyst i det vestlige Australien. Tager du køreturen dertil, bliver du til gengæld belønnet med en pragtfuld by, der blev grundlagt af den voksende perlefiskeriindustri i 1880érne. Den potentielle rigdom tiltrak arbejdere fra Asien og Europa, der satte sit præg på byen. I dag tiltrækker Broome rejsende fra hele verdens pga. sin historie, nogle af Australiens allerbedste strande, det rige marineliv og som udgangsport til vildmarksoplevelser i Kimberley.

Besøg Broome i den tørre periode mellem maj til september, hvor vejret er lunt, aftenerne dejlige kølige og badeforholdene perfekte og ikke mindst uden jellyfish, som den våde sæson er kendt for. Den 22 kilometer lange Cable Beach, er den mest besøgte. Reddell Beach er lige så indbydende, men den kan du næsten have for dig selv. Town Beach er nem tilgængelig, hvis du rejser med børn og der er et grønt picnic-område i forbindelse med stranden.

Når dagen går på hæld, bliver himlen nærmest orangeglødende. Tag på en af de populære kamelture langs stranden og nyd udsigten ved solnedgang ud over Det Indiske Ocean. Eller hvad at tage på hvalsafari, hvor du bl.a. kan opleve pukkelhvaler.

Vil du dykke lidt ned i Broomes historie, så læg vejen forbi Broome Historical Museum og ved Willie Creek Pearl Farm kan du få indsigt i perlefiskeriet.

Broome ligger ca. 1.900 kilometer fra Darwin mod nordøst og ca. 2.100 kilometer fra Western Australias hovedstad, Perth mod syd.

Kort

Vis på kort