Rainbow Beach i Great Sandy Nationalpark

"With so many natural attractions you'll never want to leave" 

Unge rygsækrejsende har virkelig fået øjnene op for dette farverige sted, hvor gamle legender lever side om side med surferkultur og aktiv ferie. Hvis du kommer fra Brisbane, så kør via Noosa Heads, hvor du derfra kan køre resten af vejen på stranden langs Great Sandy Nationalparks smukke kyst. Turen tager 4-5 timer, og du er slet ikke i tvivl om, hvornår du ankommer, for Rainbow Beach er med sine multifarvede klitter ikke så let at tage fejl af.

Her kan du godt tilbringe noget tid, for som der står på byskiltet, så er det en by ”with so many natural attractions you’ll never want to leave”. Og det er endda på trods af, at færgen til verdens største sandø, Fraser Island sejler 8 km. nord for Rainbow Beach

Inspiration

Legenden siger 

Ifølge aboriginernes tro tog gudernes ånd, Yiningue ofte form som en regnbue. Under en kamp mod en ond stammehøvding døde han og landede ved Rainbow Beach, som tog hans farver til sig. Selvom det er en spændende historie, så er det nu det høje mineralindhold i sandet, der farver sandet. Det er en stor legeplads i smukke omgivelser. Her er der masser af folk, der tager til for at mærke suset ved at flyve ud over de høje sandklitter i hanggliding. Hvis du foretrækker at suge omgivelserne ind i et lidt mere stille og roligt tempo, så er der også masser er gode vandreruter i forskellige sværhedsgrader.

De bedste måder at opleve Rainbow Beach på

Der er mange måder at opleve Rainbow Beach og de flotte omgivelser på. Det er naturligvis oplagt at opleve det fra vandet. På denne udflugt lærer du at stå på paddle board, hvor både balanceevne og lattermusklerne i den grad bliver trænet. Du kommer også på en guidet tur i firehjulstrækker langs stranden og ind i nationalparken til udsigtspunkter, hvor du virkelig kommer tæt på det skønne naturområde. 

Stand up Paddle og 4 wd på stranden 

Tag med på denne tur, hvis du gerne vil prøve kræfter af med kajak. En fascinerende dag venter dig, hvor både natur og dyreliv er på tapetet. Vi starter med en køretur i firehjulstrækker rundt i Great Sandy nationalpark og langs Rainbow Beach, og vi fortsætter oplevelserne på vandet, hvor vi skal med kayak rundt i bugten, hvor både delfiner, skildpadder, manta-rays og hvaler (juni-november) holder til. 

Kajakeventyr og 4 WD på stranden 


"Omgivet af eukalyptusskoven finder du Carlo Sand Blow. En stor vandreklit, hvor du fra toppen har en smuk udsigt over kysten og regnskoven."


 

Kort

Vis på kort