Stirling Range Nationalpark

Rullende skyformationer omringer bjergene

Hvis I er kommet til Albany på jeres kør-selv-ferie i det sydvestlige Australien, er I kun 100 km fra Stirling Range National Park. Det er den eneste bjergkæde i dette område af Australien, med bjergtoppe der rejser sig mere end 1.000 meter over havets overflade. Parken er speciel med sine farverige vilde blomster, men det er de spektakulære skyformationer, der har gjort parken kendt. Aboriginernes navn for bjergkæden er Koi Kyenunu-ruff, der meget beskrivende betyder "tåge, der ruller rundt om bjergene".

Skal Stirling Range Nationalpark være en del af din historie i Western Australia?

Inspiration

På med vandrestøvlerne

I kan vælge mellem flere populære vandreruter til de forskellige toppe i Stirling Range. Der er fx ruten til parkens højeste top, Bluff Knoll, med 360 graders panoramaudsigt og ruten til parkens næsthøjeste top, Mount Toolbrunup, den måske mest krævende. Fælles for dem alle er, at I bør have ordentlige vandrestøvler, regntøj, solcreme, snacks og et par liter vand med.

Parken kan besøges hele året men i løbet af foråret og tidlig sommer, skifter parken farve, når de vilde blomster springer ud.


" Tip: Den 42 km lange ”The Stirling Range Drive” er en fantastisk tur gennem hjertet af parken med bjergtoppe, skovområder og flotte panoramaudsigter. Størstedelen af køreturen er på grusvej. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort