Kystbyen Albany

Den første koloni i Western Australia

Største by i det sydvestlige hjørne af Western Australia er byen Albany. Selve byen er ikke noget at skrive hjem om, men der ligger et par interessante klippeformationer i nærheden, bl.a. ”naturens bro”. Fra et udsigtspunkt bag byen kan du se, hvorfor Albany blev anlagt som den første koloni i Western Australia i 1827. Heroppefra ser du ud over en kæmpe naturhavn, der beskyttede sejlskibene mod den stærke blæst, der ellers hersker mellem 40. og 50. sydlige breddegrad.

Gammel hvalfangerby

Albany endte dog med at tabe til Perth, og byen lever i dag en tilbagetrukket tilværelse som hovedby for det bagvedliggende landbrugsland. Albany er bl.a. udskibningshavn for vestaustralske hvedeproducenter. I gamle dage var Albany også en hvalfangerby, men det eventyr sluttede, da der ikke var flere hvaler tilbage. De er nu begyndt at vende tilbage, og du kan drage på hvalspottningsture fra Albany – på en ombygget hvalfangerbåd. Sæsonen er juni til august.


" Tip: Få en fabelagtig udsigt fra Granite Skywalk mod Mount Gardner and Mount Manypeaks. I skal bare køre ½ time nordpå fra Albany. Det er en gangbro i stål, der som en spiral arbejder sig op ad en stor granitklippe. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort