Algonquin Provincial Park

Oplev den canadiske natur på nærmeste hold

Cirka tre timers kørsel fra Toronto skifter byboerne skyskraberne ud med frodige landskaber i Algonquin Provincial Park. Det er et af deres foretrukne steder at trække sig tilbage fra storbyens hektiske miljøer. Og det er er ikke mærkeligt, for selvom det meste af parken er utilgængelig i bil, så er der stadig masser at komme efter langs Highway 60, som er den eneste vej, der kører igennem parken. Her er der gode muligheder for at hilse på både elge, sortbjørne, hjorte og mange andre sjove dyr i parken, der er på størrelse med Sjælland.

Uanset om du er til vandreture, kanosejlads eller mountainbiking og fisketure i den afvekslende natur, så har du muligheden her. Algonquin Provincial Park, der blev grundlagt i 1893, er Ontarios ældste og mest berømte naturområde efter Niagara Falls. Her kan du se tre forskellige måder, du kan opleve parken.

Inspiration

1. Et godt sted at sejle kano

Kan du godt lide at glide lydløst igennem vandet, så er en kanotur måske lige noget for dig? Og på det punkt er Algonquin Provincial Park suveræn med flere end 2.400 søer og 1.200 km floder og vandløb. Her er afmærkede kanoruter for alle. Du vælger selv om du vil gå i krig med begynderruter eller om du er til de meget anstrengende ture. Der er ruter fra 6 km til 70 km og alle er mærkede og til at følge. Har du mod på mere, er hundredvis af søer forbundet af floder og udgør en vandvej rundt i vildnisset. Mange steder er kun fremkommelige i kano.

2. Vandreture i Algonquin Provincial Park

Hvis din tid er knap kan du vandre ad afmærkede stier og nyde det afvekslende landskab, som er så typisk Canada. Her er store skove, masser af søer og floder samt et rigt dyreliv. Har du flere dage til din vandretur i Algonquin Provincial Park, så medbring telt og proviant og få vejledning, inden du forlader civilisationen. Hvis du synes, at det er for overvældende selv at begive dig ud i den vilde natur, kan du tage på en organiseret tur med en naturguide, der både kender - og kan fortælle dig om - parkens natur og dyreliv.

3. Naturcamping

En af de sjoveste måder at opleve parken på, er ved at overnatte så tæt på den som muligt. Det kan du for eksempel gøre i en autocamper. I nærheden af Highway 60 i parkens sydlige ende ligger der ni af parkens 12 naturcampingpladser. Du kan nå de fleste af pladserne i bil og begive dig på ture i området derfra. Pladserne varierer i komfort, hvor nogle har elektricitet, skylletoiletter og varmt vand, mens andre er mere primitive. Overnatning i bjælkehytter er også muligt visse steder, men der er det ekstra vigtigt at forudbestille, inden du rejser.

Kort

Vis på kort