Algonquin Provincial Park

Oplev den canadiske natur på nærmeste hold

Omkring tre timers kørsel fra millionbyen Toronto ligger det spændende naturområde Algonquin Provincial Park. Området er lidt større end Sjælland, så her har du god plads til aktiv udfoldelse på din kør-selv-ferie. Uanset om du er til vandreture, kanosejlads eller mountainbiking og fiskture i den afvekslende natur, så har du muligheden her. Algonquin Provincial Park, der blev grundlagt i 1893, er Ontarios ældste og mest berømte naturområde efter Niagara Falls. Her kan du se tre forskellige måder, du kan opleve parken.

Inspiration

1. Et godt sted at sejle kano

Vil du sejle kano er Algonquin Provincial Park suveræn med flere end 2.400 søer og 1.200 km floder og vandløb. Her er afmærkede kanoruter for alle: fra begyndere til meget øvede, fra 6 km til 70 km og alle er mærkede og til at følge. Har du mod på mere er hundredvis af søer forbundet af floder og udgør en vandvej rundt i vildnisset. Mange steder er kun fremkommelige i kano.

2. Vandreture i Algonquin Provincial Park

Hvis din tid er knap, kan du vandre ad afmærkede stier og nyde det afvekslende landskab, der er indbegrebet af Canada: Store skove, masser af søer og floder og et rigt dyreliv. Har du flere dage til din vandretur i Algonquin Provincial Park, så medbring telt og proviant og få vejledning, inden du forlader civilisationen. Hvis du synes, at det er for overvældende selv at begive sig ud i den vilde natur, kan du tage på en organiseret tur med en naturguide, der både kender og kan fortælle dig om parkens natur og dyreliv.

3. Naturcamping

I nærheden af Highway 60 i parkens sydlige ende ligger der ni naturcampingpladser og parken har 12 i alt. Du kan nå de fleste af pladserne i bil og begive dig på ture i området derfra. Pladserne varierer i komfort, hvor nogle har elektricitet, skylletoiletter og varmt vand, hvorimod andre er mere primitive. Overnatning i bjælkehytter er også muligt visse steder, men du skal forudbestille, inden du rejser. 

Kort

Vis på kort

Oplev østlige Canada - Skab din egen historie