Arrowhead Provincial Park

Fokus på friluftslivet

Kommer du kørende fra Toronto med retning mod Algonquin Provincial Park, kan du med fordel gøre stop i den mindre park  Arrowhead Provincial Park, der byder på en lille forsmag på den canadiske natur. Den lille park på 12 km² blev grundlagt i 1971, og trods den beskedne størrelse, kan du både mountainbike, sejle i kano og kajak eller vandre gennem løvskoven til det lille vandfald Stubbs Falls. Parken byder også på tre mindre sandstrande som du kan udforske til fods. Arrowhead Provincial Parks længste hike er Beaver Meadow Trail på ca. syv kilometer, og her kan de fleste - både børn og voksne - være med. Elge ses jævnligt i parken, så måske er du heldig at spotte en undervejs.

Parken er et godt sted for en picnic, men du kan også vælge at overnatte på en af campingpladserne. Der er tre campingpladser; Roe, Lumbye og endelig East River, der er bedst egnet, hvis du ankommer i autocamper.

Arrowhead Provincial Park ligger ca. 240 kilometer nord for Toronto og kun 60 kilometer fra den meget større Algonquin Provincial Park.

Vinter i parken

De seneste år har parken oplevet en eksplosion af besøgende i vintermånederne, og har i det hele taget et af provinsens bedste vinterprogrammer med masser af udendørsaktiviteter. Du kan komme på langrend, vandreture med snesko, skøjteløb og tage på isfiskeri. Det har bl.a. ført til et helt nyt Visitor Centre, der åbnede dørene i 2018.

Kort

Vis på kort