Bjergbyen Smithers

British Columbias Little Switzerland

Når du nærmer dig Smithers, bliver du med garanti fascineret over det vildt imponerende Hudson Bay Mountain, der står majestætisk stolt i baggrunden. Her kan du tage på udfordrende vandreture i sommermånederne og stå på ski om vinteren. Smithers har taget det alpine miljø til sig, der specielt kan ses i bymidten og specielt på Main Street med små butikker og smukke bygninger i ”alpestil”. Her kan du nemt finde et hyggeligt sted at spise, tage på ølsmagning eller shoppe udstyr til udendørsaktiviteter, souvenir og gaver.

Du kan også tage forbi Bulkley Valley Museum, der fortæller om Smithers historie og om den oprindelige befolkning til pionerbosættere, der dyrkede dalen, opdagede mineralrigdomme, udviklede skovindustrien og stiftede byen. Smithers Art Gallery har fokus på lokale kunstnere, der udstiller deres værker i museet.

Smithers ligger på Highway 16 – bedre kendt som Yellowhead Highway der snor sig næsten 3.000 km gennem i det tyndtbefolkede nordlige Canada. Du kan også tage den sceniske togtur Jasper-Prince Rupert, også kaldet The Rupert-Rocket, der undervejs stopper i Smithers.

Det er udendørsaktiviteterne der tiltrækker rejsende til Smithers

Der er masser af udendørsaktiviteter du kan kaste dig ud i. Ikke langt fra Smithers er de smukke Twin Falls for foden af Hudson Bay Mountain. Mod nordøst ligger Babine Mountains Provincial Park - et suverænt vandre- og mountainbikeområde. Her er der spektakulære bjergmassiver, gletsjersøer og frodige skovområder. Er du lidt af en vandhud, så lokker Bulkley, Babine- og Telkwa-floderne med suveræne kano- og kajakture og whitewater rafting, hvis du er ude efter et adrenalinsus.

Kort

Vis på kort