Dinosaur Provincial Park

Fossiler og vilde landskaber

Med sit navn, er det ikke overraskende, at parkens tema er fossiler, fra en tid hvor dinosaurer levede i bedste velgående for millioner af år siden. Foruden en samling af oldtids fossiler, der satte parken på UNESCOs verdensarvsliste, kan du se frem til en gylden prærie og Albertas vilde Badlands.

Der er fundet snesevis af dinosaurskeletter i Dinosaur Provincial Park og fossilerne ligger overalt. Du kan tage på guidede ture – en familievenlig Safari, hvis du rejser med børn, hvor du får en masse spændende viden om parkens lange historie, kommer til imponerende udsigtspunkter ud over Albertas Badlands og får tid til at lede efter fossiler. Børnene er vilde med det.

Du kan selv tage rundt i parken via Public Scenic Loop Road. Du kommer forbi Fossil House, hvor du kan se dinosaur knogler i jorden. Du kan stoppe for vandre en eller flere af de afmærkede ruter, der er mellem 300 og 1.400 meter lange. Her kommer du til panoramaudsigter ud over prærien og det vilde Badlands med golde, eroderede bjerglandskaber.

Dinosaur Provincial Park ligger ca. 2 timers kørsel øst for Calgary. Du kan tage på en arrangeret dagstur fra Calgary eller leje en bil og selv køre dertil. Kører du selv, så start besøget i parkens besøgscenter med udstillinger, souvenirbutik og masser af informationer.

Kort

Vis på kort