Emerald Lake

Oplev Canadas natur i Yoho Nationalpark

”Når du står der og bare tænker; for søren, hvor er det her fantastisk, så mærker du virkelig hvad Canadas natur har at byde på”

Søens smaragdgrønne farve er det første, der stjæler din opmærksomhed, når du kommer til Emerald Lake i Yoho Nationalpark. Og den særlige ro, der er over stedet sænker sig over dig. Nyd, at der her ikke er så mange turister, og husk at pakke dine vandrestøvler. Her kan du nemlig glæde dig over, at en spadseretur rundt om søen er en af parkens mindst udfordrende ture. Vores rejsespecialist Pia har selv stået ved søens bred. Læs med om hendes oplevelse her.

Gå en tur rundt om søen

”Vi havde først besøgt de berømte søer; Lake Louise og Lake Maligne. Vi forventede, at vi skulle opleve noget lignende, da vi kørte mod Emerald Lake i midten af Yoho Nationalpark”. Men i modsætning til de mere berømte søer, så overrasker denne med en slående ro. Søen er ikke så stor, og derfor kommer bjergene helt tæt på. Sammen med bjælkehytterne, bliver de genspejlet i den funklende vandoverflade. Gå turen rundt langs bredden.

De 5,2 km kan klares på en time medmindre du giver dig god tid til at drikke din medbragte kaffe, nyde omgivelserne og dyrelivet. De mange vilde dyr, der lever i området, er tiltrukket af søens vand. Og der er masser af gode muligheder for at støde på store fiskeørne, skaldede ørne, lommer, elge og mange andre spændende dyr på den fem kilometer lange tur rundt om søen. Så husk kameraet! Det er en af de der uventede smukke naturoplevelser, der sidder i dig længe efter, som du får med dig her.

Inspiration

Noget af det mest canadiske du kan opleve 

I søens sydlige ende venter den charmerende bjælkehytte, Emerald Lake Lodge. Det er noget af det mest canadiske, du kan se. Her kan du spise dig mæt, mens du fordøjer dine indtryk foran den mere end hundrede år gamle pejs. Det er svært at forestille sig et smukkere sted at nyde en frokost eller en middag. På menukortet finder du typiske lokale retter som bison, elkhjort og rensdyr.

Det føles fuldstændig som at befinde sig i et levende postkort. Søen og lodgen er nemlig omgivet af nogle af de canadiske Rocky Mountains’ mest imponerende bjergscenerier. Og på grund af bjergenes klima, er der meget tit regnbuer her, som bare tilføjer endnu mere magi til oplevelsen.

Kort

Vis på kort