Jasper Sky Tram

En kilometer på syv minutter…

Jasper Skytram (Tramway) løfter dig fra 1.258 meter til 2.263 meters højde på syv minutter. Belønningen er en vanvittig flot panoramaudsigt midt i de canadiske Rocky Mountains. Kig efter murmeldyr mellem klipperne og har du spørgsmål undervejs, så spørg endelig føreren af svævebanen, der altid følger med til tops.

Når du først er kommet til toppen, er det underordnet hvilken vej du kigger – udsigten er fænomenal. Husk at få skudt en masse billeder, så du har rejseminder for livet. Hvis du tager de tidligste eller seneste afgange, får du det bedste lys, og undgår de fleste turister.

 

Inspiration

Fortsæt til Whistlers Peak

Når du kommer til toppen er det nærmest, som hvis du var havnet på en fremmed planet. Landskabet er råt uden træer og frodig vegetation med store sten spredt ud over området. Du kan selv fortsætte via vandrestien til toppen af Whistlers Peak i ca. 2.500 meters højde. Når du kommer op på toppen føles det som om, hvis du stod på toppen af verden med udsigt til bjergkædens imponerende bjerge, et utal af smaragdgrønne søer og Jasper by. Husk også at holde øje med bjergets egne indbyggere. Små jordegern pibler rundt oppe på bjerget, og spøjse gnavere som murmeldyr og endda også tykhornede får. 

Har du tiden til det, bør du også forkæle dig selv med lidt godt i restauranten, hvorfra du kan sidde i ro og mag og nyde udsigten.

Jasper Skytram ligger seks kilometer uden for Jasper by. Du kan vælge at køre derud, cykel eller gå, men vær forberedt på det er en stejl tur. Husk også det kan være betydelig mere blæsende og koldere på toppen – også i sommermånederne.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige Canada - Skab din egen historie