Jasper SkyTram

En kilometer på syv minutter…

Jasper SkyTram (Tramway) løfter dig fra 1.258 meter til 2.263 meters højde på syv minutter. Belønningen er en vanvittig flot panoramaudsigt midt i de canadiske Rocky Mountains. Kig efter murmeldyr mellem klipperne og har du spørgsmål undervejs, så spørg endelig føreren af svævebanen, der altid følger med til tops.

Når du først er kommet til toppen, er det underordnet hvilken vej du kigger – udsigten er fænomenal. Husk at få skudt en masse billeder, så du har rejseminder for livet. Hvis du tager de tidligste eller seneste afgange, får du det bedste lys, og undgår de fleste turister.

Inspiration

Gå til toppen af verden

Når du kommer til toppen er det nærmest, som hvis du var havnet på en fremmed planet. Landskabet heroppe er råt uden træer og frodig vegetation med store sten spredt ud over området. Du kan selv fortsætte via vandrestien til toppen af Whistlers Peak, der ligger i ca. 2.500 meters højde. Når du har udsigt til bjergkædens imponerende bjerge, de mange smaragdgrønne søer og Jasper by, så føles det nærmest som om, at du står på toppen af verden. Husk også at holde øje med bjergets egne indbyggere. Små jordegern pibler rundt oppe på bjerget, og spøjse gnavere som murmeldyr og endda også tykhornede får.

Måske den bedst beliggende restaurant

Har du tiden til det, eller er du ikke til de store fysiske anstrengelser, bør du også forkæle dig selv med lidt godt i restauranten. Forestil dig at nyde et måltid på toppen af et bjerg i ro og mag med Rocky Mountains høje tinder og de dybe, grønne dale som kulisse. Det må uden tvivl være en af verdens mest bedst beliggende restauranter.

Jasper SkyTram ligger seks kilometer uden for Jasper by. Du kan vælge at køre derud, cykel eller gå, men vær forberedt på det er en stejl tur. Husk også det kan være betydelig mere blæsende og koldere på toppen – også i sommermånederne.


"30-40 kilometer væk finder du de smaragdgrønne søer, Medicine og Maligne, som byder på instagramvenlige og eventyrlige omgivelser. Det er bestemt et besøg værd."


Kort

Vis på kort