Bjergbyen Kamloops

Et naturskønt stop i cowboylandet

Kamloops, der ligger i det sydlige British Columbia, byder på kvægranches, ægte cowboys og fantastiske naturoplevelser. Omgivet af tindrende bjerge og dybblå søer kan I begive jer ud i det canadiske højland og prøve kræfter med alt fra river rafting til fluefiskeri og vandreture. Her i High Country, som er navnet på højlandet i British Columbia, er der cowboys i mønstrede cowboystøvler, farmere, der dyrker 'beef' og autentisk westernstemning. Grib din Stetson cowboyhat, sæt kurs mod Kamloops og begynd jeres kør-selv-ferie i det canadiske cowboyland.

Two-step, ski og Mountainbike

Højlandets ’hovedstad’ blev grundlagt i 1812 som Fort Kamloops - en handelsstation, der byttede varer for skind leveret af pelsjægere og lokale shuswapindianere. I dag er Kamloops et trafikalt knudepunkt og hjemsted for mere end 100 sportsturneringer på årsbasis. Derfor er byen kendt som "the Tournament Capital of Canada" - Canadas turneringshovedstad - og har alverdens faciliteter inden for sport og aktiv ferie. Ikke langt fra Kamloops findes en række skifaciliteter og -resorts og det bjergrige landskab er perfekt at udforske på en mountainbike.

Vil I mærke Westernstemningen på egen krop, skal I finde et sted, hvor de lokale danser 'two step' - den amerikanske country-westerndans, der minder om den internationale foxtrot. Du skal bruge både hat og støvler, når du skal danse ’two-step’ til live-countrymusik. Det gør de lokale. Besøg Kamloops og udlev Westerndrømmen. Det er som at træde ind i en cowboyfilm.

Inspiration

Sydvestpå til Vancouver og østpå til Banff National Park

Du har tre veje at vælge imellem til Vancouver: Den første, Trans-Canada Highway 1, tager dig bl.a. forbi Hell’s Gate. Her er kløften 180 meter dyb og kun 34 meter bred. Tag svævebanen til flodbredden og oplev strømmen. Hvis du vil køre over Whistler, skal du dreje fra ved Cache Creek og ind på Highway 99. Tredje mulighed er den hurtigste, idet Coquihalla Highway 5, skærer 72 km af turen og sparer dig for mindst 2 timers kørsel. Den bringer dig forbi Nicola, hvorfra det er let at besøge en kvægranch såsom Quilchena Cattle Company eller Douglas Lake Ranch.

Fra Kamloops fortsætter Trans-Canada Highway østpå mod Alberta. Vejen fører gennem Shuswap-indianernes område. Besøg reservatet ved Little Shuswap Lake som har en kystlinje på 1.000 km. I Sicamous kan du leje enorme husbåde som er en virkelig anderledes overnatningsmulighed. Snart dukker nationalparkerne op: Mount Revelstoke, Glacier, Yoho og Banff. Imponerende bjerglandskaber afløser hinanden for hvert sving.


"Tag en svingom i cowboyhat og ruskindsvest. Det er virkelig sjovt at give den hele armen på dansegulvet - også selvom du ikke kender two step-trinnene."


Kort

Vis på kort