Prince George – British Columbia

Et knudepunkt for veje og jernbaner i British Columbias "Northern Capital"

Velkommen til Prince George – den største by i det nordlige British Columbia. Byen var tidligere centrum for pelshandel men senere blev skovbrug den vigtigste drivkraft for byen. I dag er det stadig skovbrug, men Prince George er også blevet turisme- og eventyrcentrum for det nordlige BC på grund af sin beliggenhed i en dal ved krydset mellem Highway 16 og Highway 97. Det er også her Fraser- og Nechako floderne løber sammen. Den populære togstrækning mellem Jasper og Prince Rupert (ofte kaldet The Rupert Rocket) standser også i Prince George.

Tips til Oplevelser

Central BC Railway & Forestry Museum – spændende museum der giver et godt indblik i jernbane og skovindustriens historie og betydning for Prince George. Der er flere gamle lokomotiver og bygninger du kan udforske.

Pidherny Recreation Site – et perfekt område hvis du er til udfordrende ruter til mountainbiking. Det ligger nogle få kilometer nord for Prince George.

Cottonwood Island Naturpark – et hyggeligt område med stier langs Nechako floden. Læg mærke til den gamle, historiske CN-jernbanebro og de mange sjove udskæringer på træerne i parken.

Mr PG – få en selfie af byens maskot, der dukkede op i 1960. Den står nu og smiler i krydset mellem Highway 16 og 97.

Kort

Vis på kort