Kystbyen Prince Rupert

Lille færgeby tæt på grænsen til Alaska

Du føler sikkert, du er nået til verdens ende, når færgen lægger til i den lille færgeby Prince Rupert eller hvis du har kørt den lange vej dertil gennem det tyndtbefolkede nordlige Canada via Yellowhead Highway 16.

Selve sejlturen mellem Prince Rupert og Port Hardy på Vancouver Island er en del af Inside Passage og en af verdens smukkeste sejlruter. Du bliver forkælet med panoramaudsigter til dybe fjorde, sneklædte bjerge og små kystbyer.

Du kan også tage den lige så smukke togtur Jasper-Prince Rupert, også kaldet The Rupert-Rocket.

I selve byen, finder du flere smukke parker som Roosevelt Park, der blev bygget til minde om Anden Verdenskrig, mens Totem Park ærer First Nations-folket. Du kan også slentre rundt i hyggelige Cow Bay ud til havet. Det er et område med flere historiske bygninger på pæle i vandet med flere små butikker, gallerier, restauranter, cafeer og kaffebarer.

Lidt syd for centrum ligger North Pacific Cannery – et levende museum, der fortæller historien om konservesindustrien (laks, helleflynder og andre fisk) i området og dens betydning for den økonomiske og kulturelle udvikling af British Columbia. Området huser 25 bygninger og har en lille cafe, der er åben i sommermånederne.

Aktiviteter fra Prince Rupert

Prince Rupert er udgangspunkt for vildtlivsoplevelser med erfarne guider, hvor du kan se hvaler, grizzlybjørne, spækhuggere, ulve, havørne og meget mere i spektakulære omgivelser. Turene foregår oftest med båd, men de kan også gøres med vandflyver, hvis du vil have et ekstra krydderi på oplevelsen.

Området omkring Prince Rupert er også perfekt til kano- og kajakture og vandreture. Er du inkarneret lystfisker, så er du også kommet til rette sted.

Kort

Vis på kort