The Rooms – kulturcenter i St. John´s

Et unikt museum gennemsyret af Newfoundlands historie og kultur

I provinsen Newfoundland ligger havnebyen St. John´s. Det er den første by, der blev grundlagt af englænderne i Nordamerika i slutningen af 1500-tallet. Her bør du lægge vejen forbi The Rooms – et enestående kulturcenter, der huser Art Gallery of Newfoundland, Provincial Archives of Newfoundland og Provincial Museum of Newfoundland.

Her fortælles historier om den oprindelige befolkning i Newfoundland, og om fiskerne der emigrerede fra Storbritannien og startede fiskeindustrien, som bragte rigdom til området. Lær mere om byens britiske militærhistorie, se de flotte og lærerige udstillinger om dyre- og plantelivet, arkæologiske udstillinger, kunstudstillinger og meget mere. Hold også øje med de konstant skiftende udstillinger – måske er der noget der fanger du interesse. For tiden (2023) er der fx en udstilling med genstande, der er udgravet ved L'Anse aux Meadowsmed på Newfoundlands nordligste punkt, der vidner om vikingernes tilstedeværelse allerede i år 1021.

Det er kort sagt et levende og vanvittig spændende museum, der fokuserer på alle aspekter af provinsens historie, naturhistorie og kultur.

Museet ligger på en historisk bakke, hvor det tidligere Fort Townshend lå for at forsvare Storbritanniens fiskeriinteresser. Her er en enestående udsigt ud over St. John´s.

Kort

Vis på kort