Yoho Nationalpark

Vandfald for alle pengene

Yoho National Park ligger på den vestlige side af Rocky Mountains i British Columbia. Den blev grundlagt i 1886 og er på 1.310 km2 – godt dobbelt så stor som Bornholm. Mod øst grænser den op til Banff Nationalpark, og mod syd deler den grænse med Kootenay Nationalpark. Parken er ikke nær så besøgt som Banff og er derfor et godt alternativ i højsommeren, når fx campingpladserne er fyldt op.

Inspiration

Kicking Horse River

Rejser du til Yoho Nationalpark kan du nyde Kicking Horse River, der snor sig gennem det betagende bjergsceneri. Når du kører ad Trans Canada Highway gennem Yoho Nationalpark, så lav også en lille afstikker til Emerald Lake. Søen fik sit navn af Tom Wilson, der opdagede den i 1882. Lej en kano og kryds den grønne sø.

Laughing Falls, Twin Falls, Wapta Falls

Yoho er den mindste af nationalparkerne i Rocky Mountains og kendt for sine mange vandfald: Laughing Falls, Twin Falls, Wapta Falls og især Takakkaw Falls, der med sine 254 meter er Canadas tredje højeste.

Vandrestier og Hoodoos

Med flere end 400 km vandrestier og naturskabte skønheder som smaragdfarvede, dybe smeltevandssøer, søjleformede sandstensklipper kaldet Hoodoos og klippebroer er det med at få snøret vandrestøvlerne, når du rejser til Yoho Nationalpark.

Yoho betyder respekt på Cree, og de mange høje bjerge, stejle bjergsider og gletchersøer indgyder til respekt. Faktisk finder du 28 bjergtoppe på over 3.000 meter i Yoho!

Kør videre fra Yoho NationalPark

Østpå til Banff, Jasper og Calgary
Du passerer Kicking Horse Pass i 1.647 meters højde på vejen til Banff Nationalpark. Efter den lange nedkørsel støder Icefields Parkway (93’eren) til nordfra. Den vælger du, hvis du vil Jasper Nationalpark ad én af verdens mest betagende køreture. Skal du i stedet til Banff og Calgary, bliver du på Trans Canada Highway.

Vestpå til Kamloops
På turen gennem British Columbias højland følger du Trans Canada Highway tværs over en række bjergkæder. Vejen går gennem flere nationalparker: Glacier og Mt. Revelstoke. Afsæt god tid til at stoppe og nyde den betagende udsigt.

Sydpå til Kootenay
Bjerge er her masser af - men ikke ret mange veje. Derfor må du køre østpå ind i Banff Nationalpark, så mod syd og til sidst mod vest ad 93’eren for komme ind i Kootenay Nationalpark.

Kort

Vis på kort