Kootenay Nationalpark

Farverige 'Paint Pots' og varme kilder

Kootenay Nationalpark - på hele 1.406 kvadratkilometer - finder du syd for Yoho Nationalpark og vest for Banff Nationalpark. Den blev grundlagt i 1920 i forbindelse med bygningen af den første landevej (93’eren) over den canadiske del af Rocky Mountains. Kootenay Nationalpark er opkaldt efter floden Kootenay, der fik sit navn fra den lokale stamme, Ktunaxa. Parken byder på et varmere og mere stabilt vejr end naboparkerne - og det er her, du kan vandre blandt de jernholdige kildefremspring, The Paint Pots, og bade i de lune Radium Hot Springs. Kootenay Nationalpark byder på store naturoplevelser undervejs på kør-selv-ferien i Canada.

Inspiration

Storslåede oplevelser: iført vandrestøvler og badetøj

Når du rejser til Kootenay Nationalpark skal du tage vandrestøvlerne på og følge de afmærkede stier, der udgår mange steder fra Highway 93. En særlig flot tur krydser Vermillion-floden og følger stien til The Paint Pots - "malerbøtterne."

Og det er et meget passende navn. The Paints Pots er nemlig jernholdige kildefremspring, der har farvet områdets lerholdige undergrund og flodbredder okkergult. Den oprindelige befolkning betragtede stedet som helligt, men brugte dog det orange ler i deres dagligdag og solgte det endda videre. Hvis du trænger til at hvile fødderne, skal du sætte kurs mod de varme kilder.

Radium Hot Springs i nationalparkens sydvestlige hjørne er nemlig værd at køre efter. Længe før de varme kilder blev et tilløbsstykke, badede indianerne i det varme, mineralholdige vand, der strømmer op fra kilder 1.500 meter under jordens overflade. Det er pragtfuldt at ligge i det 39 grader varme vand - som det største af bassinerne er kølet ned til - og nyde udsigten til de træklædte bjerge.

Køretur med udsigt

Nær Radium er køreturen særlig flot gennem Sinclair Valley med de brusende vandfald og imponerende bjergsider. Med så meget storslået natur i Rocky Mountains' nationalparker, er det svært at nå det hele. Mange når derfor ikke at opleve mere end Banff Nationalpark og Jasper Nationalpark (som i øvrigt er absolutte must sees). Det betyder, at Kootenay ikke ligefrem er overrendt - og der er altså rigelig plads at boltre sig på, når du skal udforske den canadiske natur.

Vil du gerne have endnu flere naturoplevelser, er der masser af muligheder fra Kootenay Nationalpark. Kør nordøstpå til nationalparkerne Banff, Yoho og Jasper, eller udforsk millionbyen Calgary. Du kan også køre til Kamloops gennem British Columbias højland ad Trans Canada Highway. Endelig kan du sætte kurs mod syd til Waterton Lakes, hvor du undervejs kan opleve Fort Steele - en nybyggerby anno 1888 med damplokomotiv, hestevogne og handlende.

Der er næsten ingen grænser for de oplevelser, der er i vente, når kør-selv-ferien går forbi Kootenay Nationalpark.

Kort

Vis på kort