Færøerne i vandrestøvler

Grønne marker, høje fjelde, hav og smukke dale

Kom helt tæt på den unikke færøske natur når du, via ældgamle bygdestier- og gangstier vandrer over fjeldet, gennem grønne dale eller langs vandløb. Her kan du opleve græssende får, fugleliv, solskin, fascinerende tåge og bjergtagende udsigtspunkter.  

I ét med naturen

Den færøske natur er enestående. Nyd den og pas på den. Bliv på stierne markeret med stenvarder eller andre afmærkninger og begiv dig ikke ud i ødemarken eller ind på på opdyrket jord. Nyd flora og fauna, men undgå at forstyrre dyrelivet eller opsamle souvenirs, og husk vejret bestemmer, så medbring vind- og vandtæt tøj samt mad og drikke i rygsækken. "EN vandretur i de færøske fjelde og dale, giver fred i sjælen og smil på læben uanset vejret "

- Jens, FDM travel


 

Galleri

Vandreoplevelser for alle

Du behøver ikke at være toptrænet for at nyde den smukke natur til fods. Spredt over landets 18 øer findes vandreruter i forskellige længer og sværhedsgrader, fra en times vandring til heldagsoplevelser. Ruterne er graderet i sværhedsgrad fra let over middel til lidt tung og svær. Hver rute beskrives med tidsangivelse for hvor lang tid det tager at gå ruten enten en vej eller tur/retur. Langt de fleste vandreture er ganske gratis, dog er der på enkelte ruter indført en afgift for adgang til området, se evt. mere her

Et lille udvalg af vandreture

SVÆRHEDSGRAD - LET

  • Klaksvik, Hálsur og Klakkur. 3 timer t/r. 8 - 9 km og velegnet til børn. Vandring på grusvej og græs.
  • Tórshavn, Kirkjubøur, 2 timer e/t. 7 km og velegnet til børn. Vandring i græs og på stenet vardesti.
     

SVÆRHEDSGRAD - MIDDEL

  • Saksun, Tjørnuvik, 3 timer e/t. 6 - 7 km og velegnet til børn. Vandring på græssti, sten og klipper.
  • Slættaratindur, Færøernes højeste punkt, 2 - 3 timer t/r. 6 km og velegnet til børn, dog med stejle områder på toppen. Vandring på græssti efterfulgt af sten og klipper.

SVÆRHEDSGRAD - SVÆR

  • Bøur, Gàsadalur. 3 timer e/t. 4 km og ikke velegnet til mindre børn da rute er stejl. Vandring på græs, klipper og løse sten.
  • Suduroy fra nord til syd, 16 timer e/t. 42 km og ikke velegnet til mindre børn. Vandring i græs, sten og klipper samt lidt asfalt.

Læs mere om disse og andre spændende vandreture her.

Oplev Færøerne - Et eventyr i smuk natur