Færøerne i vandrestøvler

Grønne marker, høje fjelde, hav og smukke dale

Kom helt tæt på den unikke færøske natur når du, via ældgamle bygdestier- og gangstier, vandrer over fjeldet, gennem grønne dale eller langs vandløb. Her kan du opleve græssende får, fugleliv, solskin, fascinerende tåge og bjergtagende udsigtspunkter.  

I ét med naturen

Den færøske natur er enestående - nyd den og pas på den! Bliv på stierne markeret med stenvarder eller andre afmærkninger og begiv dig ikke ud i ødemarken eller ind på opdyrket jord. Nyd flora og fauna men undgå at forstyrre dyrelivet eller opsamle souvenirs, og husk at vejret bestemmer, så medbring vind- og vandtæt tøj samt mad og drikke i rygsækken. "EN vandretur i de færøske fjelde og dale, giver fred i sjælen og smil på læben uanset vejret "

- Jens, FDM travel


 

Galleri

Vandreoplevelser for alle

Du behøver ikke at være toptrænet for at nyde den smukke natur til fods. Spredt over landets 18 øer findes vandreruter af forskellige længer og sværhedsgrader fra en times vandring til heldagsoplevelser. Ruterne er gradueret i sværhedsgrad fra let over middel til svær. Hver rute beskrives med tidsangivelse for, hvor lang tid det tager at gå ruten enten én vej eller tur/retur. Langt de fleste vandreture er ganske gratis, dog er der på enkelte ruter indført en afgift for adgang til området, se evt. mere her

Et lille udvalg af vandreture

SVÆRHEDSGRAD - LET

  • Klaksvik, Hálsur og Klakkur. 3 timer t/r. 8 - 9 km og velegnet til børn. Vandring på grusvej og græs.
  • Tórshavn, Kirkjubøur, 2 timer e/t. 7 km og velegnet til børn. Vandring i græs og på stenet vardesti.
     

SVÆRHEDSGRAD - MIDDEL

  • Saksun, Tjørnuvik, 3 timer e/t. 6 - 7 km og velegnet til børn. Vandring på græssti, sten og klipper.
  • Slættaratindur, Færøernes højeste punkt, 2 - 3 timer t/r. 6 km og velegnet til børn, dog med stejle områder på toppen. Vandring på græssti efterfulgt af sten og klipper.

SVÆRHEDSGRAD - SVÆR

  • Bøur, Gàsadalur. 3 timer e/t. 4 km og ikke velegnet til mindre børn da ruten er stejl. Vandring på græs, klipper og løse sten.
  • Suduroy fra nord til syd, 16 timer e/t. 42 km og ikke velegnet til mindre børn. Vandring i græs, sten og klipper samt lidt asfalt.

Læs mere om disse og andre spændende vandreture her.