Fra fårehoveder til sushi

madoplevelser fra tankstation til michelin

Færøerne er kendt for får, mange får. Det traditionelle færøske køkken har da også op gennem årtusinder båret præg af retter baseret på netop lamme- og fårekød, Det barske liv i Nordatlanten har gennem tiden lært befolkningen at udnytte alle råvarer og alle dele af får, harer, fugle og fisk i madlavningen. Den gamle opbevaringsmetode med lufttørring af kødet beherskes også i dag til perfektion, og nutidens færøske køkken er lige nu inde i en stor udvikling med nye måder at udnytte landets fantastiske råvarer på, og specielt Tórshavn byder nu på madoplevelser for alle - fra traditionel får over streetfood til sushi.

langt mellem snapsene...

Bliver du inviteret til et færøske middagsselskab eller deltager du i en færøsk aften, er traditionen med en "dørsnaps" meget hyggelig, her serveres "livets vand" i døren, før du kommer ind og gennem hele måltidet hvis du har lyst. Lige så løst snapsen sidder ved traditionel sammenkomst, lige så svært kan det dog være at finde gode spisesteder så snart du bevæger dig ud i landet. De små bygder rundt på øerne har ikke mange spisesteder at byde på, og selvom caféer efterhånden er begyndt at dukke op her og der, så er de små lokale havne ikke som herhjemme base for hyggelige barer og og spisesteder men stadigt aktive arbejdspladser med fiskeri og lakseopdræt.      "En introduktion til det lokale køkken er en stor del af ferieoplevelsen"

- Jens, Produktchef FDM travel


 

FÆRØSKE KØKKEN
Har du lyst til at opleve det spændende lokale køkken med et moderne tvist, kan vi anbefale følgende restauranter, og husk at reservere bord:

Torshavn
Aarstova, 3- og 5- retters menu med udgangspunkt i lam og får.
Barbara, fiskeretter
Ræst, traditionelle retter med fermentret fisk og kød
Etika, sushi baseret på lækre, lokale råvarer

Leynavatn
Koks, Færøernes berømmede 2-stjernede Michelinrestaurant med moderne nordisk køkken

Gjogv
Gjàargardur, traditionelle retter og færøsk aften

CAFÉER 
Hyggelige caféer begynder så småt at skyde op rundt i byer og bygder. Nyd en kop kaffe eller et let måltid:

Thorshavn - Kaffihusid og Paname Cafè

Klaksvik - Frida Kaffihús og Jacqson

Vidareidi - Hotel Nord

Gasadalur - Cafe Fjorooy

Mykines - The Locals

EFFO Tanken
Omgivelserne er måske ikke de mest spændende, men skal du have en hurtig og god morgenmad så kan vi varmt anbefale EFFO tankstationer med god kaffe, toast og croissanter. Skal du på vandretur eller bare ud og nyde naturen, så køb en god sandwich til rygsækken.

Kort

Vis på kort