Gásadalur - den yderste bygd på Vágar

Hyggelig bygd på kanten af Færøerne

Bygden Gásadalur eller på dansk Gåsedalen, ligger bogstaveligt talt på kanten af Færøerne. Først i 2006 kom der vejforbindelse til bygden. Oplev de stejle fjeldsider og den imponerende natur her på kanten af både Færøerne og Atlanterhavet.

I 2006 kom vejforbindelsen endelig til resten af Vágar

“1.700 meter fra fremtiden” hedder Ulla Boje Rasmussens dokumentarfilm fra 1990 om bygden Gásadalur, som indtil 2006 ikke havde vejforbindelse til resten af øen Vágar. Det eneste transportmiddel til omverdenen var med helikopter. Alternativt kunne man gøre som bygdens beboere og postbud gjorde før 2006, nemlig gå de 4 kilometer over den stejle fjeldside, hvor man flere steder går helt ude ved kanten af fjeldet. I dag er tunnelen livsnerven for de få mennesker, der stadig bor i denne fjerntliggende, grønne dal. Et tegn på Gásadalurs voksende popularitet, nu den er blevet lettere at besøge, er en ny café og et guesthouse.

Múlafossur vandfaldet

Dalen er omringet af to fjelde, som begge er over 700 meter høje. Et af områdets smukkeste syn, er vandfaldet Múlafossur. Området omkring vandfaldet kan nu nås med bil, og en kort gåtur fra parkeringspladsen bringer dig til det imponerende vandfald, som falder fra fjeldsiden og over 30 meter lodret ned i Atlanterhavet.

Kort

Vis på kort