Slættaratindur - Færøernes højeste fjeld

Slættaratindur, færøernes tag

Vil du helt til tops, så tag turen op til Færøernes højeste fjeld Slættaratindur. Du kan køre til fjeldpasset Eiðis Skarð og vandre de sidste knapt 500 meter eller, hvis du er frisk, tage en heldags vandretur hele vejen fra Gjógv. Dette er en krævende tur.

med udsigt over hele ø-riget

Vælger du at bestige Slættaratindur fra foden af fjeldet, skal du være bevæbnet med et udførligt kort, gode råd om sikker færden fra turistkontoret, en madpakke og drikkevarer i rygsækken.

Så er det ellers op ad bakke hele vejen til Slættaratindur, som med sine 880 meter er Færøernes højeste fjeld. Fra sletten øverst oppe har du, på en dag med klart vejr, den vidunderligste udsigt over hele Færøerne. Du vil ikke bare have alle Færøernes 18 øer liggende under dig, du vil også have en fabelagtig udsigt ned over den dybe og smukke Ambadalur med Kalsoys karakteristiske kontur i baggrunden.

At sidde oppe på toppen af Slættaratindur en klar nat ved midsommer og se solen gå ned i havet og nogle få timer senere stige op igen er en oplevelse for livet.

Kort

Vis på kort