Trælanípan, Sørvágsvatn og Bøsdalafossur på Vágar

Vandretur med "tre-i-én"-oplevelse

Der venter jer en oplevelsesrig og visuelt fantastisk oplevelse på denne vandretur, hvor I får lov til at opleve både udsigtspunktet Trælanípan, Færøernes største sø Sørvágsvatn og vandfaldet Bøsdalafossur. Gåturen tager ca. 1 times tid hver vej fra p-pladsen, men kan nemt udvides til en længere tur.

Trælanípa (Slave Cliff) er en lodret klippevæg, der stikker 142 meter op fra havet. Det siges, at det har fået sit navn fra vikingetiden, hvor ulydige slaver blev skubbet ud over skrænten og i den visse død. Pas på ikke at komme for tæt på kanten i jagten på det perfekte billede - der er langt ned! Fra toppen har I en imponerende panoramaudsigt over den sydlige del af Streymoy samt øerne Hestur, Koltur, Sandoy, Skúvoy og Suðuroy.

Sørvágsvatn - eller Leitisvatn som den også hedder - er måske bedre kendt som "søen over havet", da søen fra en bestemt vinkel ser ud til at svæve. I skal op på toppen af Trælanípa for at få den bedste vinkel. For enden af den store sø, ligger Bøsdalafossur. Det 30 meter høje fald vandfald strømmer direkte ud i Atlanterhavet.

Husk at sætte lidt ekstra tid af til denne tur - her er vildt mange helt fantastiske vinkler at se både søen, vandfaldet og kløften fra.

Kort

Vis på kort