Vandring og fuglespotting på Mykines

Mykines, fuglenes ø

Mykines er Færøernes vestligst beliggende ø og et sandt fugleparadis. Her på denne mytiske, lille ø kommer tusinder af trækfugle hver sommer forbi og yngler. Oplev lomvier, skarve og kongen af færøske fugle, den kæmpestore sule på ganske nært hold. Nyd sejlturen til Mykines og vandreturen ad stejle stier til øens eneste bygd, op ad bjerget tæt på kolonier af lunder også kaldet søpapegøjer. .

Vandring på Mykines

Naturoplevelsen på Mykines er en magisk oplevelse. Den lille ø har kun ca. 11 fastboende mennesker, men her findes tusindvis af havfugle omgivet af en grøn men også barsk natur med høje klipper.

En vandretur på Mykines er uden tvivl et af højdepunkterne ved et besøg på Færøerne. Øen er de sidste år blevet et populært udflugtsmål, og derfor er der indført begrænsninger i antal besøgende, så vi anbefaler at reservere plads i god tid på enten en organiseret sightseeing eller en plads på den lille båd, som sejler til øen to gange om dagen om sommeren. Med sin placering er Mykines ligeledes udsat for meget skiftende vejr, så det er en god ide at lægge besøget i starten af opholdet.

Hovedattraktionen er helt klart muligheden for at komme ganske tæt på fuglelivet - ikke mindst de charmerende lunder (også kaldet søpapegøjer) og de store suler. Tag vandreturen op ad bjerget og over den 40 meter lange naturlige bro til dette fascinerende fugleparadis.

Vær opmærksom på, at båden, der sejler mellem Sørvagur og Mykines, kun kan medtage 40 personer, så det er vigtigt at reservere plads i god tid. Turen sejles kun i sommermånederne maj - august.

Inspiration

Beskyt natur og dyreliv

Mykines´ flora og fauna er beskyttet under den såkaldte Ramsar Convention, som tager udgangspunkt i beskyttelse af vådområder over hele verden. Det betyder bl.a. at man som besøgende vandrer, betaler et gebyr for at få lov at besøge de unikke områder. Her er det specielt vigtigt, at man holder sig til de officielle stier, og visse steder på øen er der ligeledes krav om at man ledsages af en autoriseret vandreguide.

 

Kort

Vis på kort